Det er i strid med loven at sælge alkohol til unge under 16 år og stærk alkohol til unge under 18 år. Foto: Michael Paldan
in ,

Flertal: Hårdere straffe til butikker

Alkohol: Det skal være slut med, at en person under 16 år kan gå i de danske supermarkeder og købe alkoholiske drikke.

Det mener 75 procent af borgerne i Region Hovedstanden ifølge en undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Blå Kors.

Tre ud af fire mener, at det skal være muligt at fratage butikker, der bryder reglen, muligheden for at sælge alkohol i en periode.

»Man er nødt til at slå hårdere ned. Danmark er det land i Norden, hvor unge har lettest ved at få adgang til alkohol. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at kontrollere og sanktionere de butikker, som sælger alkohol til mindreårige,« siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre i pressemeddelelse.

Han håber, at politikerne vil lytte til danskerne og kigge på sanktionsmulighederne. Generalsektretæren tror, at det vil være langt mere effektivt at tage bevillingen fra butikkerne end give dem bøder.

På restauranter, cafeer og værtshuse har det længe været sådan, at man kan miste tilladelsen til at sælge alkohol, hvis man ikke overholder lovgivningen. Og står det til et stort flertal af danskerne skal samme regler altså også gælde i detailhandlen.

sr


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Kom med ind bag byggehegnet

6. klasser klimasikrer grønt byrum i Nordvest