Lommetyveri går oftere ud over unge mellem 18 og 30 år og turister. Lommetyverierne sker ofte på steder, hvor folk står tæt sammen. Foto: Martin Sørensen

Halvdelen af alle tyverier sker i byen

TYVERI: Den tid, som de fleste danskere nyder allermest, er også den tid, som lommetyvene ser frem til.

Når vejret er godt, og humøret er højt, er vi lettere at distrahere, og det betyder, at vi lettere mister vores ting.

I en ny kampagne, Pickpockets Love Distractions, forsøger Københavns Kommune sammen med politiet, Distortion og flere andre at øge københavnernes opmærksomhed, når de ude og nyde sommeren.

»København er en dejlig by, ikke mindst om sommeren – og lommetyvene skal ikke gøre livet surt for københavnere og turister. Vi arbejder tæt sammen med politiet om at forebygge lommetyverier, så vi konstant styrker trygheden i vores by. Vi ved, at lommetyveri ofte sker, når du er distraheret – så vær opmærksom derude,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Antallet af lommetyverier i København er faldet med knap 10 procent det seneste år. Ifølge Københavns Politi skyldes faldet samspillet mellem en fokuseret indsats fra politiets side og en opmærksomhedskampagne sidste sommer, der har øget københavnernes opmærksomhed og engageret dem i de forebyggende tiltag. Men på trods af den positive udvikling, sker over halvdelen af alle lommetyverier stadig i København, selvom det er kun er ti procent af befolkningen, der bor her.

Kampagnen løber frem til 11. juni. sr

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Kom med ind bag byggehegnet

6. klasser klimasikrer grønt byrum i Nordvest