Svaneungerne var en stor attraktion mandag eftermiddag i Søerne ved Dronning Louises Bro. Søndag havde lokale beboere sørget for, at en af de udklækkede svaneunger kom op i reden igen, inden kommunens folk mandag morgen byggede en lille rampe til svanefamilien. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
in

Elsker 😍

Nu kan svaneungerne gå op i deres rede

EVENTYR. Nyudklækkede svaneunger kunne ikke komme tilbage i deres rede i Søerne ved Dronning Louises Bro. Men så trådte handlekraftige beboere og siden kommunen til og byggede en interimistisk trappe.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

HVERDAGSDRAMA: Et at hverdagens små eventyr udspillede sig søndag og mandag i Søerne ved Dronning Louises Bro. Her var en nyudklækket svaneunge drattet i vandet og kunne ikke komme op i reden – som er anlagt på en lille ponton – igen.

Den ulykkelige situation blev overværet af Peder Clement, frivillig ved Miljøpunkt Indre By-Christianshavn.

»Bliver den i vandet natten over, er den død til morgen. Den skal varmes under svanens vinger,« fortæller Peder Clement og kalder det et lille drama om liv og død.

Han kommer i snak med et ungt par fra Hornbækhus, som også var forarget over det skrald, der havde ophobet sig i og omkring redden.

»Tre kvarter senere mødes vi med waders, ponde og fiskenet. Det lykkedes at få ungen i nettet, og stor var gensynsglæden i reden,« fortæller Peder Clement, der samtidig besluttede at indsamle plastposer og øldåser fra vandet.

Prompte reaktion

Men her slutter historien ikke, for situationen kunne hurtigt opstå igen, vurderede Peder Clement. Så mandag morgen kontaktede han kommunen, der reagerede prompte.

Inden frokost var der bygget en interimistisk trappe, så svaneungerne igen kunne komme op til reden. Det bekræfter Bianka Saarnak, centerchef for Byens Drift, Indre By.

»Vi blev kontaktet mandag morgen om, at der havde været en redningsaktion søndag. Så vi fik lavet en interimistisk trappe, som svaneungerne kunne vralte op ad,« siger Bianka Saarnak, der efterfølgende har fået bekræftet, at trappen virker efter hensigten.

»Normalt sætter vi ikke trapper til pontonerne, men der var tale om en særlig situation,« siger Bianka Saarnak med henvisning til risikoen for, at svaneungen ville fryse ihjel.

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Muren ind til Bispebjerg Kirkegård repareres

Historier fortælles på Kellermanns Café