Museumsinspektør på Revymuseet, Rikke Rottensten (i midten), arrangement- og udviklingskonsulent Sidsel Galatius og formidlingsinspektør Cecilie Monrad (th.) på Frederiksberg Museerne glæder sig til alt det nye. Foto: Martin Sørensen
in ,

Ked 😭

Revymuseet skifter navn, så du inviteres til havefest

Tiltag. Museumsinspektør Rikke Rottensten har valgt at skifte navn på Revymuseet, men sparker også gang i flere nye ting. Så museet har valgt at invitere Frederiksberg til havefest 7. juni, hvor du kan smage en ny lokal øl.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

Allégade: Dirch Passer står og letter på hatten i Revymuseets hyggelige have. Her kan du snart kan tage en swingom på grønsværen eller deltage i Alsang. Der kommer til at ske en masse i den nærmeste fremtid på Allégade 5.

Museumsinspektør Rikke Rottensten glæder sig til at kunne røbe de mange planer, og du er inviteret til at slå vejen forbi havefesten 7. juni kl. 15.30-19.

»Revymuseet skal have nyt navn, og det har vi valgt at fejre 7. juni bl.a. med koncert med Copenhagen Phil og skuespiller Ditte Hansen. Der er åbent hus og gratis adgang, omvisning på museet og meget mere,« fortæller hun.

Fået penge fra fond

Det er ikke svært at se inde på museet, at der er ved at ske et eller andet. På trappen til første sal ligger fortidens revy-rekvisitter frit fremme, og man bliver næsten forskrækket, når man møder blikket på kendisserne på papfigurerne, der står bomstille og smiler.

Der ligger også træbjælker, der skal sættes sammen til en ny portal, der skal opsættes ud mod Allégade.

»Vi har fået penge af FrederiksbergFonden til portalen, der kommer til at ligne Lorrys port, så fronten ud mod Allégade kommer til at hænge sammen. Fonden har også givet støtte til cafémøbler og nogle brugerarrangementer,« fortæller hun og peger ud i haven.

Humor og satire

Ideen om det nye navn kom til Rikke Rottensten og formidlingsinspektør på Frederiksberg Museerne Cecilie Monrad, da de sad på Revymuseet en kedelig regnvejrsdag og talte om alt lige fra magisk stemning, fællesskab til kulørte lamper.

»Der er så meget historie om morskabsteater, revy og varieté på Frederiksberg, og da Tivoli-grundlæggeren George Carstensen skabte forlystelseshaven Alhambra ved Sankt Thomas Plads blev grundstenen lagt til det festlige Frederiksberg,« fortæller Rikke Rottensten, der gerne vil bringe vingesuset tilbage fra dengang til Allégade.

Alhambra øl

Sidsel Galatius, der er arrangement- og udviklingskonsulent på Frederiksberg Museerne fortæller:

»Vi vil gerne forankre os i byen, så vi kommer ud i bybilledet. Vi åbner haven op, så man kan sidde og drikke kaffen, som man kan købe hos Café Funder. Og smage vores Alhambra øl som vi har skabt i samarbejde med Frederiksberg Bryghus,« siger hun.

En stor øvelse

Rikke Rottensten fortæller:

»Revymuseet skal favne bredt i fremtiden, det er en stor og vigtig øvelse at skifte navn, og vi har testet navnet blandt unge og ældre, og i både teaterbranchen og på Stadsarkivet,« fortæller hun og fortsætter:

»Humor, satire, revy, comedy er kernen i det, der kommer til at ske på museet. Fremtidens museum bliver mere åbent og får besøg af flere forskellige brugere i løbet af ugen. Vi har bl.a. startet et samarbejde med Frederiksberg Teater, som også vil optræde her,« forklarer hun.

Musik og teater

Den 27. juni kl. 16 kan du komme til sommerdans i museets have for første gang, som Frederiksberg Danskeskole står for en gang om måneden. Der er gratis adgang.

18. juni kl. 16 kan du lægge ører til arrangementet ’Alsang – Syng ugen i gang’, der finder sted en gang om måneden.

Kig forbi 7. juni til åbent hus på Revymuseet eller rettere Alhambra-museet for humor og satire

Aftenen slutter med en teaterforestilling kl. 19 uden for Riddersalen, hvor Dansk Rakkerpak spiller. Også her er der gratis adgang.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Hæder til VLI Volleys formand

Halvdelen af alle tyverier sker i byen