Journalist Abdel Aziz Mahmoud er ordstyrer og vært ved Gigtforeningens dilemmashow i Field¿s på søndag. PR-foto
in

Dilemmashow om gigt i Fields

SKJULT SYGDOM. Journalist Abdel Aziz Mahmoud er vært, når Gigtforeningen 27. maj holder dilemmashow i Fields à la Spørg Charlie eller Mads og Monopolet.

ØRESTAD: Det kan være svært at forklare omverdenen, hvordan det er at leve med en usynlig sygdom. Derfor holder Gigtforeningen søndag 27. maj klokken 13.00-14.30 dilemmashow i Field’s. På scenen sidder journalist Abdel Aziz Mahmoud som vært og ordstyrer for dilemma-panelet, der består af skuespiller Anne Sofie Espersen, tv-vært Hans Pilgaard og tv- og radiovært Emil Thorup.

Ligesom i radioprogrammet Mads og Monopolet og tv-programmet Spørg Charlie vil de drøfte en håndfuld hverdagsdilemmaer, som patientforeningen har modtaget fra mennesker med gigt og deres pårørende.

For eksempel, hvordan en ung kvinde skal fortælle en sød fyr, at hun lider af smerter og kronisk træthed på grund af leddegigt.

Eller hvad gør man som leddegigtpatient, når man har hørt fra andre med sygdommen, at de bruger medicinsk cannabis for at dulme smerterne, men ens egen læge vil ikke udskrive recept på det.

Usynlige smerter

For få årtier siden var de fleste gigtsygdomme til at få øje på: Krogede fingre, hævede led, deforme fødder. Siden er behandlingen blevet langt mere effektiv, og gigt er i dag ofte usynlig.

Men trætheden og de kroniske smerter er ikke forsvundet, og det kan være svært for omverdenen at forstå, hvordan den påvirker dagligdagen.

»Der er brug for mere synlighed og viden om, hvad det vil sige at leve med gigt. Mange ved ikke, at gigt kan ramme i alle aldre, og i hvor høj grad en gigtsygdom kan påvirke ens arbejdsliv, det sociale liv og hele livskvaliteten,« siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Vesterbros hyldest til legen

Finansiering af vandkulturhus på plads