300 millioner kroner fra Nordea-fonden sikrer den fulde finansiering af det planlagte vandkulturhus på Papirøen, der forventes at stå klar i 2021. Illustration: Team Kengo Kuma.

Finansiering af vandkulturhus på plads

FONDSPENGE. 300 millioner kroner fra Nordea-fonden sikrer den fulde finansiering af det planlagte vandkulturhus på Papirøen. Vandkulturhuset forventes at stå klar i 2021.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

PAPIRØEN: I marts afsatte Københavns Kommune midler til opførelsen af et vandkulturhus på Papirøen.

Forudsætningen for, at byggeriet kunne gennemføres, var en solid støtte fra private fonde på 300 mio. kroner, og dem har Nordea-fonden nu spyttet i kassen, og dermed er vandkulturhusets fulde finansiering sikret, fortæller Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

»Papirøen skal også fremover være et af Københavns folkelige samlingssteder. Med Nordea-fondens støtte kan vi nu opføre Kengo Kuma & Cornelius Vöges enestående vand-kulturhus, så Papirøen også fremover vil være et helt unikt og åbent sted for alle københavnere og byens gæster. Det synes jeg er fantastisk,« siger overborgmester Frank Jensen.

Københavneres egen idé

Vand-kulturhuset udsprang af københavnernes egne ideer. I foråret 2015 afholdte Københavns Kommune en idékonkurrence om en ny kultur- og fritidsfunktion på Papirøen, hvor københavnerne indsendte 160 forslag. Københavns Kommune arbejdede videre med nogle af vinderforslagene, herunder en svømmefacilitet.

I februar 2017 kom den internationale arkitektkonkurrence for vand-kulturhuset i udbud. Herefter udvalgte kommunen to finalister, som kvalificerede deres bud på Papirøens kommende vand-kulturhus. Nordea-fonden støttede arkitektkonkurrencen med 2,1 millioner kroner.

Og i december blev vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggjort, nemlig japanske Kengo Kuma & Associates og danske Cornelius Vöge.

Dommerkomitéen bestod af overborgmester Frank Jensen, daværende kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbensen, daværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, daværende bestyrelsesformand i Nordea-fonden Mogens Hugo samt fagdommerne, arkitekterne Lars Steffensen og Reiulf Ramstad.

Den samlede udvikling af Papirøen begyndte i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vand-kulturhus forventes at være afsluttet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Dilemmashow om gigt i Fields

Ældreliv. Nyt plejecenter og oldekolle planlægges i Sundparken