Da Ulla Hinge Thomsen skulle finde på lokationer til novellesamlingen En duft af appelsin var det vigtigt

»Erotik er livets drivkraft«

PORTRÆT. Ulla Hinge Thomsen har skrevet novellesamlingen ¿En duft af appelsin¿, der er en samling hverdagsfortællinger med lyst og sanselighed.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

EROTIK: En løbetur ved søen, et badeværelse hos et ægtepar, en hytte på en ferie sydpå, Hviids Vinstue og en røvsyg tirsdag på kontoret.

Ulla Hinge Thomsens ’En duft af appelsin’ er en samling af forførende fortællinger, hvor erotikken opstår ved tilfældige møder, i trætte ægteskaber og midt i månedsregnskabet på kontoret. Hos et ægtepar, hvor lysten har været glemt og gemt, i tilfældige møder og på ferier sydpå.

Fælles for historierne er, at de alle drevet af lyst og længsel, og at de udfordrer sanseligheden og modet hos mennesker og beskriver, hvad der kan se, hvis man følger sine sanser.

Ulla Hinge Thomsen er 46 år, journalist og forfatter til selvhjælpsbøger som ’Særligt sensitiv – guide til det gode liv’.

Amerikansk glasbillede

Allerede i 1996 skrev hun en erotisk novelle til ugebladet Alt for damerne og fandt ud af, den genre passede godt til hendes temperament og følsomhed.

Så da forlaget Pretty Ink foreslog en erotisk novellesamling, sagde hun straks ja.

Hvor den amerikanske erotiske litteratur som for eksempel bestselleren ’Fifty Shades of Grey’ ifølge Ulla Hinge Thomsen er urealistiske og ofte handler om rige mænd, der forfører uskyldige piger, er hendes fortællinger i ’En duft af appelsin’ realistiske hverdagsbeskrivelser, der kunne ske for dig og mig.

Det kunne være mig

»Det var vigtigt for mig at skrive historier, hvor læserne kan sige, det kunne være mig, eller bare det var mig – man kan læse dem som små historier eller som porno og få lysten tilbage – det vil da være dejligt, hvis læseren bliver mindet om sin sanselighed og lyst,« siger Ulla Hinge Thomsen.

En duft af appelsin er 12 noveller – en af dem, ’Fuck mr. Grey’, gør næsten lidt grin med den amerikanske litteratur som Fifty Shades of Grey og glansbilledet af den rige mand med frække tilbud.

»I de amerikanske fortællinger er der sådan et askepot tema, og det er tit en millionær, der forfører den unge pige, og de ender på silkelagner – ofte er mændene også farlige. Mændene i mine historier er ikke farlige,« siger forfatteren.

Opfinde sig selv igen

Hun blev selv single for to år siden efter et langt ægteskab.

Efter sin skilsmisse var hun selv nødt til at opfinde sig selv på en ny måde. Inden for kort tid blev hun skilt, flyttede, og hendes mor døde, så hun begyndte at løbe. I mange år har hun haft dårlig ryg og troede ikke, at hun nogensinde skulle kunne løbe igen. Først løb hun én kilometer, så to, og så videre, og da hun løb fem kilometer for første gang havde hun hænderne oppe over sig hele vejen ned ad Roskildevej.

»Det var en fantastisk følelse at kunne gøre det, jeg ville – en måde at finde sig selv på – og i dag er jeg så afhængig af det, at mine børn kan mærke, hvis jeg ikke har været ude at få mit fix,« siger Ulla Hinge Thomsen.

Bedre med alderen

I august mødte hun sin nuværende kæreste, Jan. Første date var på Assistens Kirkegaard, som Jan bor i nærheden af. Efter ti minutter holdt de i hånd, og det har de gjort siden.

»Kærlighed er virkelig et mysterium – det kan både være utroligt svært og helt enkelt, alt efter, hvor man selv er, og hvem man møder. Mit næste projekt er at skrive mere om kærlighed, fordi det simpelthen er så kompleks en størrelse. Og dermed meget, meget interessant at skrive om og forholde sig til,« siger Ulla Hinge Thomsen.

Hun mener, at sex ofte bliver bedre med alderen, også selvom man ofte får flere skavanker, jo ældre man bliver.

»Man går jo ikke seng med skavankerne, men med mennesket. Og hvis man tør lidt åbne lidt op for sig selv og give slip på sanserne og lysten, så bliver det ikke meget bedre. Erotik kan få os til at glemme os selv og være helt os selv på samme tid, det er er livets kraft og nogle gange også en drivkraft,« siger Ulla Hinge Thomsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Brian kæmper mod butikstyvene

1. Kapitel: Døden kommer med kulden