Vanløse Privatskole festede - 40 år i Vanløse og i dag har skolen 200 elever. Det blev en sjov og god dag med trommer
in ,

Da Vanløse Privatskole festede igennem

Det gik ikke stille for sig da Vanløse Privatskole på Linde Alle fejrede 40 års fødselsdag. Der var masser af musik og en pølsevogn.

Fest: Fredag 18. maj blev der festet igennem på Vanløse Privatskole. Anledningen var, at skolen i dette skoleår kunne fejre 40-års jubilæum.

Op til dagens begivenhed havde alle elever lavet en plakat med logoet ”VP 40” i egen udformning samt en mindre plakat med deres navn. Plakater og navne prydede hele skolen og var et bevægende og kreativt skue sammen med masser af flag, festlige vimpler og balloner.

»Dagen havde været ventet med stor spænding, da dagens indhold var ukendt for eleverne. Madpakke skulle heller ikke medbringes denne dag – hvilket gav anledning til mange spekulationer,« fortæller Berit Hansen fra skolen.

Gøgl af verdensklasse

Med 200 elever og 25 ansatte blev dagen skudt i gang med gøgl af verdensklasse, og festen fortsatte med fællessang, Stomp Up Front og underholdning fra eleverne.

Og maden kom trillende ind i skolegården i form af en pølsevogn, og så var der pølser til alle efterfulgt af et kæmpe jubilæumslagkage-bord bagt af skolens forældre.

Mætte og glade af oplevelser, underholdning og diverse kulinariske fristelser kunne alle, børn som voksne, tage hul på pinseferien fredag eftermiddag.

Fakta om skolen

Skolen blev startet på Nørrebro i 1977, men flyttede allerede i 1978 til Linde Alle 36-38, hvor man i de følgende år gradvist udvidede lejemålet og i 1985 købte ejendommen.

10 år senere erhvervede skolen nabovillaen, som i 2012 blev gennemrenoveret og i dag huser skolens 8. og 9. klasse.

Det har været skolekredsens ønske at skabe en mindre, lokal skole: Skolen omfatter derfor kun et spor fra 0. klasse til og med 9. klasse med maksimalt 20 elever i klasserne. Derudover er der tilknyttet en skolefritidsordning, Labyrinten, med børn fra 0. klasse til 3. klasse.

»Af en privat skole at være er Vanløse Privatskole meget lokal: 80-85 procent af eleverne kommer fra Vanløse, Brønshøj og Rødovre. Skolen ledes af en forældrevalgt bestyrelse, som også er lokalt forankret,« fortæller Berit Hansen.

Størrelsen og nært miljø

Skolens pædagogiske virksomhed er baseret på et humanistisk og demokratisk grundsyn, og formålet er identisk med folkeskolens.

»Skolen adskiller sig derfor primært fra folkeskolen ved størrelsen og det nære miljø, der skaber gode forudsætninger for et tillidsfuldt og tæt samarbejde mellem skole og hjem. Den lave klassekvotient gør det muligt at tage mange individuelle hensyn og følge den enkelte elev tæt, både fagligt og socialt, og derved skabe et fordybende og trygt undervisningsmiljø,« slutter hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Døden kommer med kulden

Solrig afsked med Enghaveparken