150 børn havde en sjov og aktiv dag med trommer
in ,

Krible krable dag med 150 børn

Sjovt. Små og store havde en sjov krible-krable dag på Nørager legeplads i fredags da der var den årlige dagplejedag for Vanløse, Bispebjerg og Brønshøj/Husum. Søgning til dagplejen er øget.

 

Af Jan Diament

jan@minby.dk

Krible og krable: Solen stod højt på himlen og alle var i godt humør da der var dagplejedag i Vanløse i onsdags på den dejlige Nørager legeplads.

»Dagplejens dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor dagplejere går i aktion for at vise omverdenen, hvilket fantastisk tilbud for de små, dagplejen er. Og det lykkes må man sige. Arrangementet finder sted den anden onsdag i maj. Vi har aktiviteter ud fra bestemte temaer, mange børn er klædt ud, de fleste barnevogne er pyntet godt op, der bliver hygget og leget,« fortæller tovholder på dagen, Diana Ehlers.

150 glade børn

Børn, dagplejere, forældre, bedsteforældre og pædagoger fra Vanløse, Bispebjerg, Husum og Brønshøj festede og havde alletiders dag på Nørager plads.

»Vejret var perfekt og cirka 150 børn og voksne var mødt op. Temaet var krible-krable og mariehøns, sommerfugle, snegle med mere fyldte hele legepladsen. »Rytmik Jane« kom og gav den rytmegas og interessen var stor hos børnene, som deltog med både trommestikker, klap og dans. Da vi følger Københavns Kommunes økologiske madpolitik, fik alle nylavede hjemmelavede boller, masser af frugt og grønt,« fortæller hun.

Stor søgning

Københavns kommunes dagpleje har eksisteret i 51 år.

»Vi oplever en stor søgning på en plads hos en dagplejer. Den kommunale dagplejer passer tre børn hjemme hos sig selv, så dagplejerens familie er ofte en del af dagplejebarnets hverdag. Dagplejeren arbejder professionelt ud fra faglige og personlige kvalifikationer. At passe små børn kræver en høj grad af faglig bevidsthed kombineret med en robust personlighed. Derfor efteruddannes dagplejeren løbende og modtager supervision fra det pædagogiske tilsyn. Langt de fleste dagplejere har mange års erfaring med børn og arbejder blandt andet med børns sproglige udvikling, børns motorik og lever op til vores logo: Ro til at gro,« fortæller Diana Ehlers.

Kom på besøg

Alle er velkomne på besøg i legestuerne på henholdsvis Nørager Plads 23 A, 2720 Vanløse og Brønshøjvej 18, 2700 Brønshøj og få en snak om dagplejen.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En dag som pigespejder

Jeg en skole mig bygge vil….