En kongeblå byfest

Bo Børresen.

bob@minby.dk.

Foto: Martin Sørensen

 

Ialt 70.575 løb med i Danmarks fem største byer, da kronprins Frederik mandag tog forskud på fejringen af sin 50-års fødselsdag med det folkelige motionsløb, Royal Run.

Meget tæt på halvdelen af de løbeglade danskere – nemlig 35.155 – stillede til start på Gammel Kongevej, som udgjorde startområdet for hovedstadens løb på Frederiksberg og i København.

Om formiddagen og først på eftermiddagen afviklede man fire forskellige mil-løb (1,609 km), alle med start og mål på Frederiksberg – henholdsvis Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé.

Det første af de fire mil-løb, den såkaldte familiemil, fik uventet deltagelse af kronprinsesse Mary og hende og kronprins Frederiks fire børn. Herefter gjaldt det børnemilen, para-milen og motionsmilen.

 

Ikonisk opløbsstrækning

Så var der fire-fem timers ophold i løbeprogrammet, inden det hele kulminerede med 10 kilometer-løbet om aftenen med deltagelse af den kongelige 50-års fødselar. Igen med start på Gammel Kongevej og mål på Frederiksberg Allé.

Derimellem sendte ruten de tusindvis af løbere forbi blandt andet Københavns Rådhusplads og Amalien-borg, hvor dronning Mar-grethe vinkede til sin løbeglade søn fra balkonen.

Samtlige løb blev fulgt af mange tusinde hujende og heppende tilskuere langs ruten.

Flest var der på den efterhånden ikoniske opløbsstrækning på Frederiksberg Allé.

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (K) havde svært ved at skjule begejstringen, da han evaluerede dagen:

»Det har været en fantastisk festdag på Frederiksberg. Stor tak til alle, der løb, heppede, underholdt og på anden måde bidrog til at gøre Royal Run til en folkefest i særklasse.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Cykelsti på Howitzvej: Nu går arbejdet i gang.

SERIE: Alene på livets rejse