Medlem af Kommunalbestyrelsen og børneudvalget
in

Forslag: Københavnske børn i Frederiksberg-vuggestuer

FORSLAG. Medlem af Kommunalbestyrelsen og børneudvalget på Frederiksberg, Ruben Kidde (R), foreslår at lade københavnske børn overtage de 400 ledige vuggestuepladser i Frederiksberg Kommune.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

VUGGESTUER: Haves: 400 ledige vuggestuepladser på Frederiksberg. Ønskes: Vuggestuepladser til 600 københavnske børn.

Nogenlunde sådan kan vuggestue-situationen beskrives i de to nabokommuner, Frederiksberg og København.

Det forsøger medlem af Kommunalbestyrelsen og børneudvalget på Frederiksberg, Ruben Kidde (R), nu at lave en, hvad han selv kalder win-win-situation, ud af.

»Begge kommuner ville vinde på at lave en midlertidig fælles løsning. Den store udfordring i København er, at man har flere børn i 0-2 års alderen, end man har vuggestuepladser. På Frederiksberg har man vuggestuepladser i overskud. Det koster,« siger Ruben Kidde og forklarer:

»Selvom der er ledige pladser i mange vuggestuer på Frederiksberg, så betyder det ikke, at man kan spare på driften. Man skal stadig betale for el, varme, rengøring og så videre – uanset hvor besatte de enkelte vuggestuer er.

Derudover risikerer Frederiksberg at blive tvunget til at lukke institutioner, hvis der er for mange ledige pladser. Og hvis så børnetallet forhåbentlig stiger igen, så skal man til at bygge igen. Så ville det da være bedre, hvis Frederiksberg og København kunne indgå en midlertidig aftale.«

Som reglerne er lige nu, ville Frederiksberg Kommune kun få kompensation af Københavns Kommune for udgifter til løn og mad. Ikke for drift som for eksempel husleje, ejendomsskat og -forsikring samt vedligehold af bygninger.

Håber på driftstilskud

Disse regler har Ruben Kidde bedt børne- og ungeforvaltningen på Frederiksberg om at undersøge, hvorvidt der er nogen forhindringer for at dispensere for.

»Jeg har fra flere sider – og på tværs af partifløje – hørt positive tilkendegivelser fra København. Man er parat til også at kompensere Frederiksberg på driften af vuggestuerne.

Derfor har jeg – via formanden for Børneudvalget (Laura Lindahl, LA (red.) – bedt forvaltningen om at gå i dialog med København for at høre, om der er en officiel gensidig interesse i et samarbejde, og om de to kommuner kunne forestille sig frivilligt at indgå en aftale, hvor Københavns Kommune betaler et ekstra beløb til Frederiksberg Kommune – også selvom det ikke er betinget af lovgivningen.«

Også mangel i Valby

Der hvor manglen på vuggestuepladser er størst i København, er bydele som Ørestad og Islands Brygge, der ligger en bid vej fra Frederiksberg.

Til det siger den radikale politiker:

»Jeg er sikker på, at uanset hvor i København man holder til, så vil man hellere have ordentlige vuggestuetilbud på Frederiksberg end midlertidige pavillonbygninger i København. Og så ved jeg i øvrigt, at der også er mangel på vuggestuepladser både i Valby og på Nørrebro, som jo grænser op til Frederiksberg.«

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Nyhavn mister Nationalmuseets tre skibe

Fortovsfest på Enghave Plads