in

Spiritus kan erstatte fredagsslikket

Alkohol har den vane at få det bedste og værste frem i folk. Det kan både gøre dig mere selvsikker og gøre dig til en bedre danser, men desværre også give dig voldsomt ondt i hovedet dagen efter. Det kan være nemt at komme til at hælde den ene efter den anden drink ned, når man skal have det sjovt – men hvem siger, at alkohol absolut skal indtages i store mængder? Spiritus kan nydes i et langsommere tempo, hvor alle smagsnuancerne, duftene og forskellighederne lettere træder frem. Her er der specielt tale om klassikerne som: gin, whisky og rom, der kan drage fordel af, at man tager sig god tid, da det skaber en ny oplevelse af spiritussen. En Oplevelse, der for nogle kan sættes på lige fod med at spise slik – hvilket også er grunden til, at mange betegner gin, whisky og rom som værende ”slik for voksne”.

En skiftende mode

Ligesom så meget andet i vores samfund, skifter moden inden for spiritusverden også. Gin har i de senere par år fået megen opmærksomhed med separate ginbarer på festivaller og julekalendere med en ny gin bag hver låge. Der findes selvfølgelig et hav af varianter med dertilhørende drinks, som alle giver en unik oplevelse. Og alt efter, om du er til den klassiske gin og tonic eller til cocktails, hvor gin indgår, er der selvfølgelig også et hav af tilhørende ingredienser at vælge mellem. Gin blev gjort populært i 1920’erne, hvor eftermiddagsteen blev skiftet ud med cocktailfester, men blev faktisk opfundet helt tilbage i 1650’erne. Det var en læge, der bryggede det som medicin for syge sømænd. Til trods for det hænger ginen stadig ved i dag, som en populær drikke – både på barerne, men også i de danske stuer.

Nogle spiritusvarianter, der adskiller sig lidt fra ginen, er whisky og rom, da de ofte nydes alene uden andre tilføjelser. Begge drikke er desuden destilleret, hvor rom laves på sukkerørssaft og whisky på byg, rug, hvede eller majs. Deres mere søde og fyldige smage er ofte det, der tiltrækker folk – specielt folk, der har brug for at tilfredsstille den søde tand.

Der er klassiske varianter indenfor både gin, whisky og rom, som mange sikkert kan nikke genkendende til, men der kommer samtidig også hele tiden nye varianter til. Derfor er der et stort sortiment at vælge mellem, når man skal ud og finde sine nye favoritter. Desværre findes der ingen steder, hvor man kan købe bland-selv-spiritus endnu, men derfor kan man stadig hygge sig ligeså meget med et glas, som man ville have gjort med en slikpose.

Spiritus til enhver lejlighed

For at lære mere om alle de forskellige gin-, whisky- og romvarianter kan det være en mulighed at alliere sig med nogle, der har en stor viden. Uhrskov-vine.dk har et stort sortiment af klassiske og nye spiritusvarianter og en erfaring, der strækker sig over fire generationer. Muligheden for at finde en spiritus, der passer til lige præcis dig, er derfor stor.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Elevationsseng kan afhjælpe disse problemer

Hemikryptofytter indtager haven