Byggeriet på Nuuks Plads dækker over en base på fire etager
in

Højhus på Nuuks Plads deler rød fløj

UENIGHED. Borgerne er ikke vilde med ideen om et højhus på Nuuks Plads på Nørrebro. Politikerne er derimod mere splittede. Godt, at bygge i højden ved stationer, siger S. Nørrebro har rigeligt med borgere, siger Alternativet.

Af Simon reenberg

sre@minby.dk

Højt eller lavt?: I sidste kunne Nørrebro Nordvest Bladet fortælle, at borgerne omkring Nuuks Plads var alt andet end tilfredse med planerne om at skulle have et højhus til nabo.

Det fremgik af de høringssvar, som mere end 400 borgere havde skrevet ind til Københavns Kommune om det 75 meter høje tårn, der rummer 51 boliger til familier.

Nu er høringsfasen afsluttet, og politikerne skal igen til forhandlingsbordet for at se på, om borgernes indspark har givet grund til ændringer.

Spørger man borgmesteren og medlem af borgerrepræsentationens andet største parti, Enhedslisten, så skal der ikke være et højhus på Nuuks Plads.

»Vi er kritiske over for højhusbyggeriet af flere årsager. Dels sker det ofte, at boliger bliver dyrere, når de kommer op i højden, og dels tror vi, at beboerne i området vil få mere glæde af et karrébyggeri med en gård, som er tilgængelig for alle,« siger Ninna Hedeager Olsen (EL), der er teknik- og miljøborgmester.

Det er ikke størrelsen

I sidste uge sagde direktøren for Freja Ejendomme, som står bag byggeriet, om muligheden for at bygge i karréer: »Det vil så absolut være en dårlig løsning«. Det sagde han blandt andet med henvisning til, at det grønne område ville være mindre ved karrébyggeri, end ved højhusbyggeri.

Men størrelsen er ikke det afgørende, mener Ninna Hedeager Olsen.

»Pladsen omkring et højhus vil have mere blæst, hvor en gård, som nok vil være mindre, har mere opholdskvalitet,« siger hun.

Alment er vigtigt

Alternativets medlem af teknik- og miljøudvalget, Fanny Broholm, der også er bosat på Nørrebro, mener, at man skal forsøge at finde en løsning, der betyder, at der kommer færre boliger på grunden ved Nuuks Plads.

»Det er dumt at presse mange boliger ind på Nørrebro. Det skal vi i stedet gøre i Nordhavn og på Refshaleøen,« siger hun.

Alternativet og Fanny Broholm er imod højhuset, men de er glade for, at byggeriet trods alt indeholder 50 almene ungdomsboliger.

Deltagelse vække glæde

Det er socialdemokratiets Marcus Vesterager også. Han sidder ligeledes i teknik- og miljøudvalget, og han bor også på Nørrebro.

»Argumenterne mod højhuset lyder som det, man kan forvente. Det er et godt boligprincip i Københavns Kommune at bygge i højden ved stationer. Det får en større andel til at vælge den offentlige transport frem for egen bil, og det er blandt andet godt for miljøet,« siger han.

Marcus Vesterager frygter, i modsætning til Ninna Hedeager, at karréer, med en offentligt gård i midten, vil afskrække mange fra at bruge gården, og dermed mister man fuldstændig den grønne mulighed på Nuuks Plads.

»Jeg tager det med mig, at folk ikke bryder sig om højhuset. Jeg er til gengæld glad for, at der er så mange, der har givet deres mening til kende,« siger han.

Nu gennemgår forvaltningen høringssvarene og laver en indstilling til politikerne. Derefter skal de tage stilling til, om byggeriet af højhuset skal igangsættes.

Hvad synes du om artiklen?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Lejere slipper næsten for ghettoregning

FB’s kvinder slog topholdet