FOTO: SIGNE GOLDMANN/SCANPIX
in

Slut med mønter i parkeringsautomater

KØBENHAVN: 22. maj fjerner Københavns Kommune muligheden for at betale med mønter i byens cirka 900 parkeringsautomater.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

Kun fire procent af de parkerende bilister betaler i dag med mønter, og der kan spares cirka en halv million kroner årligt ved at droppe håndtering af møntbetalingen, så det besluttede Københavns Borgerrepræsentation 3. maj at gøre.

Godt 80 procent af parkeringsbetalinger i København foregår via en af de apps, der er koblet på kommunens p-system, mens 16 procent sker med betalingskort.

I 2016 stoppede Københavns Kommune den hidtidige praksis med, at bilister trak p-billet i p-automaten og lagde den i forruden. Bilisterne har hurtigt taget den digitale parkering til sig, hvor man via en app eller i automaten registrerer bilens registreringsnummer, og så kan en parkeringsvagt ved scanning afgøre, om bilen har registreret parkeringen og dermed betalt.

Bruger man en app, kan man regulere parkeringstiden, uden at vende tilbage til bilen først, ligesom man kan afmelde parkeringen, hvis man kommer tidligere tilbage til bilen end ventet – så slipper man for at betale for ubenyttet tid.

Fra 22. maj kan automaterne således kun modtage kort. Der er stadig mulighed for at købe skrabebilletter til parkering, hvis man hverken benytter kreditkort eller smartphone med app-mulighed. Skrabebilletter købes på https://www.kk.dk/parkering.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Dagplejedag på legepladsen

Amager Fælled reelt eneste bud på placering af boligbyggeri