in

Pressede pølsevogne får hjælp

PØLSESNAK. Den københavnske pølsevogn er under pres, og for at give dem en hjælpende hånd kommer der nye regler og mindre bureaukrati.

Tekst/Foto: René Mølskov

rem@minby.dk

IKONER: Den klassiske pølsevogn er i politisk høj kurs, og mandag gav Teknik- og Miljøudvalget bedre vilkår for de hvide vogne.

Med det nye forslag er det muligt for pølsemændene at beholde en stade-godkendelse i fem år i stedet for de nuværende tre. Desuden bliver det nemmere at få godkendelse til udeservering i form af klapborde, der skal være lettere adgang til elektricitet på stadepladserne og så skal der flere pølsevogne uden for Indre By.

»Jeg anser den klassiske københavnske pølsevogn for at være en historisk og vigtig del af det københavnske bybillede,« siger socialdemokratiets Niels E. Bjerrum, der i sin tid stillede forslaget om at gøre det lettere for pølsemændene.

Pølsemændenes ønsker

Stadeholderne har blandt andet fortalt, at de ønskede længere varighed af tilladelserne, Der er nemlig et stort behov for at investere til at begynde med, og det tager tid at opbygge en lokal forankring og kundekreds.

Uden for Indre By

Interessen for at drive pølsevogn falder jo længere fra Indre By man kommer. For at gøre det mere attraktivt etableres der såkaldte gøglerstik (elstik) på pladserne og åbnes for at man kan have borde og stole.

Flere pladser til pølser

Efter forvaltningens undersøgelse annonceres i år en liste med nye pølsestader. København har pt. 21 pølsevogne.

»Jeg vil se det som en kæmpe sejr, hvis de sidste ikke forsvinder. For mig er det ikke afgørende, om der er 100, 50 eller 30 pølsevogne,« siger han.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Søndermarken er blevet mændenes nye mødested

DEBAT: Christiansborg har medansvar for luftforureningen i København