Arkivfoto: Anders Bentzon.
in

Økonomisk muskel til Fremad A.

FODBOLD. Fremad Amager Elites ejere har solgt aktiemajoriteten til et stort fodboldkonsortium fra udlandet. Og det er en økonomisk muskel, som kan bringe klubben videre mod toppen af dansk fodbold, siger direktør Flemming Rosenkrantz, der fortsætter på posten.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

SUNDBYVESTER: Da Flemming Rosenkrantz og Flemming Kjellerup overtog Fremad Amagers eliteafdeling for fire et halvt år siden, var visionen at bringe klubben tilbage mod toppen af dansk fodbold. Det projekt er godt undervejs med en plads i landets næstbedste række, men skal man de næste skridt videre, er der brug for større økonomiske muskler, fortæller direktør Rosenkrantz:.

»Vi har taget klubben fra nedrykningskampe i 2. division til et niveau omkring nummer seks-syv i 1. division, selv om man kan diskutere, om denne sæson fuldt ud har indfriet vores potentiale. Men det er nok det, vi magter. Så hvis vi skal videre derfra, må vi nok erkende, at der skal større pengepunge til end dem, vi repræsenterer. Især med de Superliga-nedrykkere, der kommer – det er altså budgetter på 40 millioner kroner, man er oppe imod. Så hvis man skal til i den øverste halvdel, så er der trangt.«

Derfor har eliteafdelingen ledt efter mulige investorer, som kan være med til at gøre drømmene om topfodbold på Amager til virkelighed. Og da et internationalt konsortium med baser i London og Monaco, som har planer om at satse stort på fodboldforretning flere steder i Europa, henvendte sig, gik man i forhandlinger. Det har nu resulteret i, at konsortiet overtager rollen som hovedaktionær fra de to stiftere.

Ikke kinesere eller prinser

Blandt inkarnerede Fremad Amager-fans er der både nysgerrighed og nervøsitet over de sparsomme informationer i klubbens første udmelding, men Flemming Rosenkrantz, der fortsætter som direktør og medejer, fortæller, at konsortiet vil blive behørigt præsenteret inden for kort tid, når alle detaljer er på plads – formentlig en til to måneder.

»De er ikke nye i fodbold, men deres konstellation er, og det skal være helt på plads, inden de præsenterer sig. Og det er vanvittigt interessant. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Men det er jo en proces. Der bliver ikke lavet noget om nu, det er ’business as usual’ – de har bare kunnet se potentialet i Fremad Amager frem for en eksisterende Superliga-klub. Her er der tid til at gøre tingene rigtigt. Det hele skal følges ad, så man ikke river det hele fra hinanden.

Dem, der er trådt ind ad døren her, er nogen, som kan gøre præcis det for Fremad Amager, som vi gerne ville gøre. Musklen er enorm. Det er ubetinget det bedste, der kunne ske for klubben.

Og jeg kan godt sige – med al respekt og et glimt i øjet – at de ikke er kinesere eller prinser fra Dubai og omegn,« griner Rosenkrantz.

Respekt for klubben

Konsortiet har udpeget en ny bestyrelsesformand, Bram van Barneveld. Han siger i en pressemeddelelse:

»Vi har gennem det sidste år været på udkig efter klubber på den europæiske fodboldscene, hvor vi kan udnytte vores kompetencer og netværk til at udvikle klubberne yderligere.

Med Fremad Amager fandt vi præcis det vi søgte. En klub med et virkelig stort potentiale, som har gennemgået en fantastisk flot udvikling de sidste fire år. En klub, som har formået at etablere sig i næstbedste række og som samtidig har et solidt kommercielt fundament.

Det er en klub, der med sin historie og sin beliggenhed på Amager samtidig er en del af København. Vi mener, at Fremad Amager har alle muligheder for at nå et endnu højere niveau.

Fodbold handler i dag i høj grad om penge, hvor kultur, historie og forbindelser også er meget afgørende for at opnå succes. Vi er klar til at investere i Fremad Amager for at sikre den fortsatte udvikling.

For os handler det om at fortsætte udviklingen og det arbejde, der er startet. Vi skal selvfølgelig gøre det med respekt for klubbens værdier og historie. Vi skal skubbe yderligere på udviklingen, men i et tempo, hvor alle kan følge med.

Fremad Amager er noget specielt – og det skal det blive ved med at være.«

Både den tidligere formand for bestyrelsen Flemming Kjellerup og moderklubbens repræsentant holder fast i deres bestyrelsesposter, oplyser Rosenkrantz, ligesom alle de tidligere aftaler med boldklubben fortsætter uændret:

»Den samarbejdsaftale, vi har med amatørafdelingen, er der ikke lavet om på. Jeg synes, man skal passe på med at mystificere det. Det her er en fantastisk mulighed. Jeg tror, at selv skeptikerne vil tænke ’det var lige godt fandens’, når det bliver præsenteret.

Da vi startede, havde vi tanker om en slags Dortmund-model, hvor vi kunne levere klubben tilbage til fansene på en form for folkeaktier. Men vi kan konstatere, at når der ikke kommer flere på stadion, selv om vi leverer markant bedre fodbold, så bliver det ikke nogen succes. Med den her aftale synes jeg virkelig, man skal finde klaphatten frem og for en gangs skyld nyde, at vi ér dem, de andre gerne vil lege med,« slutter direktøren.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Så er der Skam verdenspremierie

Borgere siger »NEJ TAK« til højhus