Tips og tricks til den perfekte sæson i drivhuset

Dit drivhus er en frodig og hyggelig oase midt i din have, som du skal gøre klar til sommerens komme. Men for at få det bedste ud af dit drivhus kræver det lidt forarbejde – så kan du nemlig nyde sommeren med friske hjemmedyrkede grøntsager på middagsbordet. Få her tips og tricks til at få det optimale ud af dit drivhus.

Placer dit drivhus rigtigt

Hvis du endnu ikke har et drivhus i din have, men du skal ud at anskaffe et, er placeringen afgørende for din succes med det. Det nytter ikke noget, at du sætter dit nye drivhus under store træer, der skygger overalt i drivhuset. Dine hjemmedyrkede grøntsager har brug for sol for at vokse.

Find det sted i haven, hvor der er godt med sol og mindre træer, der giver let skygge ind i drivhuset.

Rengør og ryd op

Når du starter dit drivhus op efter vintersæsonen, er det vigtigt at have en grundig rengøring for øje. Det er den bedste måde at forebygge angreb fra svampe og skadedyr.

Tøm hele drivhuset og smid visne planter væk. Når drivhuset er helt tømt, er et godt fif at gøre det hele vådt indvendigt. Først bagefter går du i gang med sæbe for at lette rengøringen. Brug gerne brun sæbe til afvaskning af drivhuset – det bekæmper effektivt alger, skadedyr og svampe i huset. Når du har rengjort hele huset, skal du lufte grundigt ud, så al fugten forsvinder.

Udskift jorden og boost med gødning

Hvis du har brugt det samme jord i dit drivhus i flere år, er det på tide at skifte jorden ud med nyt. Skadedyr og misvækst har bedre betingelser i gammel jord – og de kan sagtens overvintre i det. Udskift derfor jorden og giv det et boost med hestemøg, hønsemøg, kompost eller et andet organisk materiale. På den måde slipper du for jordtræthed, der ofte er et problem ved dyrkning i drivhuse.

Inden du planter i din nye jord, skal du vande det omhyggeligt igennem. Put et godt lag kompost oven på jorden – gerne et 10 centimeters lag. Skrab laget af kompost væk på det sted, du vil plante.

Sørg for god ventilation

Ventilationen i dit drivhus er alfa og omega. En tommelfingerregel er, at de vinduer, der kan åbnes i huset, skal have samme areal til sammen som 30 procent af gulvet.

Bliver det for varmt i dit drivhus, får skadedyr og svampe de optimale vækstbetingelser, og kun få planter trives i temperaturer, der overstiger 30 grader. Du kan få automatiske vinduesåbnere, der sørger for den gode ventilation – så kan du også tryg tage på ferie, uden at du skal bekymre dig om at komme hjem til visne planter.

Udsmyk med skyggepasta

Står dit drivhus midt i solen uden nogle træer til at skygge let, er det nødvendigt at bruge kalk eller skyggepasta på nogle af ruderne foroven og på siderne. For kraftig sol giver svedne grøntsager og skader bladene på dine planter.

Gør derfor gerne skyggepastaen til en del af drivhusets udsmykning. Du kan eksempelvis lave små blomster af pastaen på ruderne, så du får et smukt og hyggeligt udtryk, samtidig med at du beskytter dine planter og grøntsager.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Guide: Tips til beskyttelse af dit device

Come on Barbie, let’s go party