Udnyt de første forårs stråler og forlæng sommeren i din have

Selvom startskuddet til sommeren endnu ikke har lydt, er det en alligevel en god idé at forberede sig på at forlænge sommeren i haven mest muligt. Det er kun ganske få måneder om året, du kan sidde ude under åben himmel, så hvorfor ikke allerede starte i de tidlige forårsmåneder og strække sommeren helt ind i de første efterårsmåneder? På den måde får du mest mulig gavn af din have og terrasse. Her får du tips til, hvordan du kan forlænge sommeren og nyde din have til fulde.

Skab dit eget uderum

Hvis det endnu er for koldt at sidde i haven, er pavilloner en oplagt mulighed for at skabe et hyggeligt uderum, hvor du både kan sidde forår, sommer og tidligt efterår. Med en pavillon i haven har du altid et sted at gå hen, hvis vejret ikke helt arter sig, og du har brug for at få følelsen af at sidde under åben himmel. Selvom det regner, kan du stadig nyde naturen – helt uden at blive våd. Det er faktisk kun hyggeligt at lytte på regndråbernes dans mod pavillonens tag.

Vælg gerne en pavillon i glas, så du får fornemmelsen af at gå i ét med naturen, når du nyder en god kop te og en spændende bog. Indret pavillonen med masser af blomster – både de ægte i krukker og de printede på vattæpper og hynder. Det giver også en god atmosfære at udvælge sjove genbrugsfund til indretning af pavillonen, fordi det giver en sommerhusfornemmelse. Den hyggelige stemning fuldendes perfekt med rislamper i loftet eller en lyskæde, der er soldreven.

Varm dig på terrassen

Udesæsonen kan du også udvide med en traditionel terrassevarmer. Så er der ingen undskyldninger for ikke at spise aftensmaden på terrassen, selvom der ikke er fuld sol og tårnhøje varmegrader.

En udendørs biopejs er en anden måde at skabe masser af varme og hygge på terrassen på. Udendørs ild giver både varme og den helt rigtige sommerstemning, når du sidder under åben himmel. Og ikke nok med at biopejsen spreder varme og hygge, den er også langt mere miljøvenlig i forhold til almindelige pejse. Den hyggelige ild fra biopejsen kommer fra afbrænding af bioethanol, som udelukkende udvindes af miljøvenlige råvarer. Det gælder blandt andet majs, sukkerroer og kartofler, og det betyder, at du ikke skal bekymre dig om røg eller os fra biopejsen.

Lys op med farver og hyggebelysning

Sommerstemningen kan også udvides ved hjælp af enkle tiltag. Fyld dine krukker med farverige blomster og planter, der kan sætte rammerne om en sommerlig atmosfære. Miks gerne forskellige former og nuancer med hinanden for at få masser af varme i dine krukker – det spreder sig nemlig ud på resten af terrassen.

Udsmyk også gerne terrassen med hyggebelysning. Det kan være en lanterne, du sætter forskellige steder på terrassen, eller som du hænger op under et halvtag i forskellige højder for at skabe et lysspil. Du kan også hænge lyskæder ovre gelændere og i træer for at forstærke sommervibesne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Derfor er det vigtigt med en hjemmeside – og en professionel, skræddersyet en af slagsen

Mere nedbør betyder oversvømmede kloakker