Guide: Brug din advokat rigtigt

Du kan komme ud for mange situationer i dit liv, hvor du kan få brug for at tage kontakt til en advokat. Og uanset om det drejer sig om forhold vedrørende dit privatliv, eller der i stedet er tale om, at du har behov for assistance til at løse et problem i din virksomhed, er det en god idé, at du rådfører dig med eksempelvis Selandiaadvokater.dk eller en anden advokatvirksomhed. De har nemlig ekspertisen og kompetencerne til at hjælpe dig på den bedst mulige måde.

Huskøb, skilsmisse eller arveret

Hvis du henvender dig til en advokat som privatperson, drejer det sig ofte om, at du har brug for hjælp til eksempelvis boligkøb. Men det kan naturligvis også handle om, at du er havnet i den ulykkelige situation, at du skal skilles. Eller at et familiemedlem er afgået ved døden, og du nu har behov for hjælp til at gøre vedkommendes bo op. Det er nemlig ikke altid ligetil, og der er en lang række af forhold, som du skal tage stilling til. Skal der være privat skifte? Er der skrevet testamente? Og hvad sker der, hvis arvingerne bliver uenige om fordelingen af boet?

En skilsmisse kan foregå uden det store drama. Men hvis du og din tidligere ægtefælle ejer en bolig sammen og også har fælles børn, sker det desværre engang imellem, at det udvikler sig til mudderkastning. Så kan det godt betale sig at investere i juridisk bistand, så du på alle måder er klar over dine rettigheder. For hvem skal blive boende i huset? Og hvordan skal samværet med børnene organiseres. I sidste ende er spørgsmålet om børnene dog et, Statsforvaltningen afgør, hvis I ikke kan blive enige. Men en advokat kan oplyse dig om tidligere kendelser og sikre dig, at du træffer de bedste valg.

Virksomheder har også brug for juridisk bistand

Hvis du ejer en virksomhed, kan det være, at du i det daglige gør brug af en bogholder og en revisor, som sørger for, at dit regnskab afleveres til tiden og altid passer. Men hvis du går med tanker om for eksempel at ændre selskabsstrukturen, eller du er i tvivl om spørgsmål vedrørende ansættelsesret, kontrakter og lignende, bør du i stedet tage fat i en advokat, som har forstand på disse sager.

Her er det en god idé, at du henvender dig til et advokatfirma med erfaring og kompetencer til at rådgive dig om netop disse forhold. I en virksomhed kan der være mange ting på spil. Både dine penge, men også dine ansattes fremtid spiller en rolle. For hvad sker der egentlig, hvis du omdanner et ApS til et A/S, og hvordan skal du forholde dig, hvis du kommer i en situation, hvor et andet firma ønsker at fusionere med dit? Det er indviklede juridiske spørgsmål, som der ikke findes et let svar på. Gør derfor dig selv en tjeneste og find ud af, hvordan du står stillet i alle disse situationer. Det kan en advokat hurtigt og enkelt forklare dig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mere nedbør betyder oversvømmede kloakker

3 punkter hvorpå et professionelt SEO-bureau kan hjælpe dig