in

Gaven til konfirmanden

I denne tid ringer kirkeklokkerne for alle de mange konfirmander, og det betyder også at rigtig mange af os skal til konfirmation hos en fætter, kusine, niece, nevø, datter, søn og hvem det nu ellers måtte være. Vi kender derfor, sikkert også alle det store spørgsmål; hvad skal jeg give i gave.

Andet end bare penge

For mange konfirmander gør det sig gældende, at de ønsker sig penge, så de kan købe lige det de ønsker sig, om det så er en ny computer, en cykel, et ur eller hvad det nu måtte være – og den lette løsning vil da også være at give konfirmanden penge, i et fint kort, med en lille hilsen om alt godt i fremtiden. I nogle tilfælde laver konfirmanden også en ønskeliste, men der er sjældent ønsker nok til, at hver gæst har mulighed for, at komme med en gave fra ønskelisten, og hvad gør man så, hvis det ikke skal være penge, den unge konfirmand skal have, på sin store dag.

Konfirmationen er en stor dag, en dag konfirmanden kun vil opleve den ene gang, en oplevelse og et minde, som konfirmanden vil tænke tilbage på, måske resten af sine dage. Med dette i tankerne vil det være oplagt at give konfirmanden en gave som han/hun vil kunne have i mange år fremover, noget at kigge på eller bære, som vil minde ham/hende om den særlige dag – og hvad skal det så være?

Til konfirmanden – pige eller dreng

Du bør overveje, hvilke genstande, der vil kunne bæres eller kunne stå fremme i mange år fremover, uden at det mister brugbarhed og værdi for konfirmanden.

Står du og skal til konfirmation hos en ung pige, vil en mulighed være en smukt og stilrent smykke, eksempelvis laver smykkedesigner Julie Sandlau smykker, der følger tidens trends, men i et smukt og stilrent design, der vil kunne bæres til alle lejligheder, i mange år fremover.

For at være på den sikre side med et smykke, er det samtidig en god idé, såfremt du ikke allerede ved, om konfirmanden har hul i ørerne, at give hende eksempelvis et armbånd, en halskæde eller en ring.

Hvis du ikke mener at et smykke er den rette gave til konfirmanden, er en figur til pynt også en mulighed. Der findes, i dag, flere forskellige designere, der laver forskellige figurer, og det vil derfor være forholdsvist nemt, at finde en figur der passer til netop hende, du skal til konfirmation hos.

Skal du til konfirmation hos en dreng, vil en figur også være en oplagt mulighed, og selvom det måske ikke er noget, der siger konfirmanden ret meget, eller er noget han kan bruge på nuværende tidspunkt, vil han næsten med garanti se tilbage på den, år efter hans konfirmation, og mindes den særlige dag – netop som gaven var tiltænkt.

En anden og oplagt mulighed til den unge konfirmand, vil også være et flot og tidløst armbåndsur, som han vil kunne bære i mange år – også selvom han muligvis selv vil mene, at han jo bare kan kigge på sin smartphone, hvis han skal vide hvad klokken er.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Klassisk musik er en del af fundamentet

Guide: Hold dine smykker smukke