Her går det godt ! Det er hyggeligt at mødes og spise god mad med andre. Foto: Martin Sørensen
in

Fællesspisning fik kæberne på gled

200 enlige frederiksberg-borgere mødtes til middag i Kedelhallen – for det er nu engang hyggeligere at spise sammen med andre.

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

 

Der var rigeligt med kalvekæber, sauce og rodfrugtmos på tallerkenerne foran de 200 enlige Frederiksberg-borgere, der mødtes til fællesspisning og underholdning i Kedelhallen sidste tirsdag. Og rundt om de 25 ottemandsborde vimsede 25 frivillige, der sørgede for, at dagens gæster ikke manglede noget som helst at spise eller drikke.

Det var igen i år ganske gratis at deltage i arrangementet, som er en del af den landsdækkende kampagne Danmark Spiser Sammen og et velment forsøg på at mindske ensomhed blandt medborgere over 60 år.

Og der er da ingen tvivl om, at det er hyggeligere at mødes med andre og få en god snak over maden og rødvinen end at sidde der hjemme og spise alene. Det fornemmede man tydeligt, da snakken gik omkring bordene med den varme mad og bagefter chokolademousse, kaffe og chokolade.

 

Operasangere sang

»Det smagte pragtfuldt, det kan jeg love dig,« sagde Ældre Sagens formand Finn Madsen, der også selv var frivillig sammen med blandt andre borgmester Jørgen Glenthøj.

Efter maden kom tre operasangere og sang for gæsterne, inden busserne dyttede for at køre retur ved 16-tiden.

Omkring 100 borgere gik forgæves efter billetter, kunne Finn Madsen fortælle.

Heldigvis bliver arrangementet til næste år igen rykket tilbage til rådhussalen, for her er plads til 50 ekstra ved middagsbordene.

Arrangementet blev til i et samarbejde mellem Ældre Sagen Frederiksberg, Frederiksberg Kommune og OK-67.

 

50 til spisning på Plejehjemmet Lotte

Også Plejehjemmet Lotte og medarbejdere fra Fællesskabsportalen Boblberg.dk havde arrangeret fællesspisning for 50 borgere og beboere.

Efter spisningen var der oplæg fra arrangørerne, og plejehjemmet fortalte, hvordan de søger frivillige, som vil komme og cykle ture med beboerne.

Fællesskabsportalen Boblberg.dk’s medarbejdere fortalte også om Boblberg, der i samarbejde med 22 kommuner har skabt en borger-til-borger-portal, der arbejder for at bekæmpe ensomhed og for at skabe nye fællesskaber i Danmark.

Hvad synes du om artiklen?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Asgård – kunstnernes bolig

To 2. pladser til to Frederiksberg-ryttere