Kim i -førerbunkeren- på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers lige ved Royal Arena. Foto: Anders Bentzon.
in

Kims vildeste drøm går i opfyldelse

ISHOCKEY. For sportschefen bag det kommende VM i ishockey i Ørestad og Herning Kim Pedersen er det en drøm, der går i opfyldelse, når første puck slippes 4. maj – og så endda i hans egen baghave.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

ØRESTAD: Efter et helt liv i hockeyens tjeneste bliver det ikke større: At få titlen som ’Sports and Competition Manager’ for selskabet bag ishockey VM, som Kim Pedersen har satset på at få til Danmark siden 2012. Og nu bliver godt halvdelen af den gigantiske sportsbegivenhed endda afviklet på specialkonstruerede isbaner i Royal Arena blot et stenkast fra, hvor han selv bor.

Begejstret for Ørestad

Kim tager imod i VM’s hovedkvarter på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestad med behørig udsigt over Royal Arena og den store fanzone, der kommer til at emme af ishockey i de tre ugers tid, løjerne står på.

Og han er på hjemmebane: Kim har boet i Ørestad i ti år, de seneste seks i Stævnen.

»Der var en græsmark mellem hotellet, 8-tallet og Stævnen – det var det eneste, der lå der. Jeg vidste godt, at arenaen ville komme, men det har været spændende at følge udviklingen. Vi synes vel efterhånden, at der er bygget nok, men jeg kan godt forstå det: Det er et superdejligt sted at bo. Min kone og jeg er begge to fra det vestjyske, og luften og naturen herude trak rigtig meget, særligt efter vi har fået vores datter Caroline, som er fire nu. Hun går i en rigigt god institution, Lille Arena.«

Hun kan altså nærmest følge med i fars arbejde, når han skal styre slagets sportslige gang fra på fredag – i hvert fald de dage, hvor han ikke suser til Herning, som også skal passes.

En 15-årig drøm

Kim er ’General Manager’ for ishockey-landsholdet, men de har måttet undvære ham under forberedelserne og til selve VM, hvor han har været udlånt fra ishockeyunionen som konsulent for arrangørerne på alt, hvad der har med selve sporten at gøre – og der bliver fuld fart bag kulisserne.

»Da vi bød på VM for anden gang i 2013 og tabte med fem stemmer, havde jeg en rigtig god fornemmelse af, at vi ville vinde i ’14, og det gjorde vi så.

Det er en drøm at få lov til at være med til at arrangere det. Jeg har været med i ishockey næsten hele mit liv, og da jeg startede på hobbyplan, ville man have grinet, hvis man sagde, at Danmark skulle være vært for et VM. Men det har været sådan et ’ha-ha’-mål, fra jeg startede i ishockey-unionen i 2003, men de manglende arenaer holdt buddet tilbage – ikke lysten. Så da vi havde to arenaer, Boxen i Herning og Royal Arena, gik vi efter det,« fortæller Kim Pedersen.

Under selve turneringen skal Kim agere bindeled mellem holdene, det internationale ishockey-forbund og arrangørerne: Særlige ønsker til faciliteter, klager – også fra kampene – og så videre.

»Vi bliver bedømt på to ting: Planlægningen og hvordan vi reagerer på de ting, vi ved, kommer til at gå galt. Det er en god tommelfingerregel for enhver ’host’, at man er klar til at reagere, når der er noget galt,« siger Kim.

Har ikke spillet selv

»Jeg har den helt unikke baggrund, at jeg aldrig har spillet ishockey selv. Jeg har heller aldrig været en ørn på skøjter for at være diplomatisk. Hele min familie er ishockey-freaks, som har spillet på landsholdet og i Esbjerg.

Jeg har været dommer i ligaen i 15 år, og så har jeg arbejdet med dommerne og landsholdet. Det toppede med en tur til OL i Korea som supervisor på kvindernes turnering i februar. Det var en ’once-in-a-lifetime’ oplevelse og gav faktisk også noget til vores travle VM-forberedelser, for eksempel i forhold til logistik. Men min største force er nok, at jeg har rejst med landsholdet i 15 år og oplevet, hvad der var godt og hvad, der kunne gøres bedre.

Jeg har da fået meget kritik fra drengene om, at ’nu skal vi endelig spille på hjemmebane, og så er du her ikke’. Men nogen skal jo arrangere det. Det er fedt at arbejde i et lille team om en kæmpe-event. Og jeg synes også, man kan mærke, at hockey-feberen breder sig blandt folk generelt – at det går op for andre, hvor stor en begivenhed, det egentlig er.

Jeg glæder mig helt vildt. Jeg kommer ikke til at se særlig meget hockey undervejs. Men efter VM kommer der vel et highlight-program…«

Fakta,  Ishockey VM 2018

Danmark og de 15 øvrige lande i verdens absolutte ishockeyelite skal til maj kæmpe om VM-medaljerne på dansk grund.

Den hidtil største sportsbegivenhed i landet spilles 4.–20. maj.

Puljerne er: København, Royal Arena (kapacitet 12.500): Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Hviderusland, Slovakiet, Frankrig, Østrig. Herning, Jyske Bank Boxen (11.000): Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Letland, Danmark, Sydkorea.

Royal Arena: 34 kampe,.heriblandt semifinaler, bronzekamp og finale.

Se mere: 2018.iihfworlds.com/dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

»Mere musik og mindre trafik, tak«

Mor og fars bedste guide