Selvom intensiteten var allestedsnærværende handlede dagen først og fremmest om motorisk udvikling. Fotos: Martin Sørensen
in

»Sjovere end at være i børnehave«

Udendørs. Omkring 200 børn var i tirsdags samlet til Store Legedag på Damhusengen. Nogle var helt nye, mens andre gik mere rutineret til værks.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

Bevægelse: Der bliver klappet og heppet, mens børn halvandet til seks år drøner henover græsset med kartofler på skeer, gennem ringe og kaster med bolde.

Storm Valdemar Hornbæk på fem år har været til Store Legedag på Damhusengen »mega mange gange«.

»Det er sjovere end at være i børnehave. Jeg vil gerne prøve det hele her,« siger han og peger ud mod et pirat-boldspil.

I alt er 200 børn i dag på Damhusengen. De kommer fra en række af de kommunale institutioner i Vanløse samlet under navnet Klyngen Engen 018.

Sund bevægelseskultur

»Det handler om at få en sund bevægelseskultur. Vi prøver at udfordre børnene på alle mulige måder, så de bliver klar over, at de kan meget mere med kroppen, end de måske selv tror,« siger Hanne Grønbech, der er pædagogisk leder i Vanløse Børnegård og Halvdagsbørnehaven.

Hun fortæller, at dagen i dag ikke handler om konkurrence, men om at alle skal have det sjovt og blive bedre motorisk. Den Store Legedag er en tilbagevendende begivenhed.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Folk kan se, at vi er ganske almindelige«

Asgård – kunstnernes bolig