En multisal til bio
in

Buen får nye kræfter

Folk bag Carpark Festival er de næste fem år udvalgt til at drive madmarked og events under Bispeengbuen.

 

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

 

Der kommer til at foregå endnu flere aktiviteter under Bispeengbuen. I efteråret inviterede Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune i samarbejde med Realdania aktører til at give bud på, hvad man kan udfylde under overskriften ‘Mad med Mere’ i de rå omgivelser. I mandags besluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse, at det er projektet URBAN 13, der skal stå for aktiviteterne de kommende år. URBAN 13 udspringer af Foreningen Carpark Festival og består af lokalkendte ildsjæle, der tidligere har arrangeret koncerter, film og meget mere under Buen.

Blandt URBAN 13’s forslag er en multisal, der skal kunne fungere som både koncertsted, teater, biograf og medborgerhus. Derudover indgår også madstader af forskellig karakter, butikker og værksteder.

»URBAN 13 skal være en rugekasse for ‘de små med de store ideer’ – hvad end det er kokke, håndværkere, designere, kulturskabere eller håbefulde musikere. Projektet skal desuden skabe tryghed i lokalområdet gennem lokale fællesskaber og daglige aktiviteter – og så skal URBAN 13 være en ny fortælling om Bispeengbuen, der gør stedet til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt for resten af hovedstadens borgere,« siger Alexander Stevns, som er initiativtager til projektet sammen med Benjamin Randbøll og Anas Kababo.

 

Opstart i sensommer

Det er håbet, at URBAN 13 for alvor vil slå dørene op næste forår. Men allerede i år, sidst på sommeren, vil man kunne mærke projektet i form af pop-up arrangementer, installationer og andre aktiviteter.

Og det har borgmester Jørgen Glenthøj (C) høje forventninger til:

»URBAN 13 har så mange gode ideer, at de var det oplagte valg. Jeg er overbevist om, at URBAN 13 vil sikre masser af oplevelser og kvalitet for beboerne, og at de vil få mest muligt ud af det helt særlige miljø, der er under Buen,« siger han.

Formand for by- og miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), ser også frem til nyt liv under Buen.

»I de kommende år skal vi sammen med Københavns Kommune og staten finde ud af, om vi skal beholde Bispeengbuen, eller om den skal rives ned. Men det er en lang proces, og livet i byen foregår hver dag. Derfor er det fremragende, at vi nu skaber endnu flere aktiviteter i et område, der sprudler og udvikler sig i disse år, blandt andet på grund af de seneste års områdefornyelse, der nu snart er ved vejs ende,« siger han.

Københavns Kommune har også vedtaget planerne.

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hovedstaden rundt på skinner

Hvilket lån bør du vælge?