|
Kranen til højre er blot lillesøsteren til den store kran til venstre
in

GIGAkran ved Amager Centret

OMBYGNING. En 65 meter høj, canadisk byggekran er under opbygning ved Amager Centret. Den skal bruges til at fjerne de mange, tunge betonelementer fra centrets gamle parkeringshus og løfte nye på plads.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

AMAGERBRO: Mange har sikker bemærket en høj kran ved Amager Centret.

Det er blot en fjern lillesøster til den canadiske gigakran, der lige nu bygges op inde midt i Amager Centret. Den bliver 65 meter høj og får et vingefang på 80 meter.

Den store canadier skal bruges til at fjerne de mange, tonstunge betonelementer fra det gamle parkeringshus, der ligger midt i Amager Centret, og løfte de nye elementer på plads.

Kranen er sejlet hele vejen fra Canada, da Danmark ikke har kraner i den størrelse.

Den store kran skal placeres midt i centret, og den opbygges i samarbejde med den mindre kran. Den canadiske kran er så stor, at der skal graves huller til hvert ben.

Billedet her er taget fra indgangen til den ryddede guldsmedeforretning Guldbrandsen Juveler. Den enorme røde kranfod rager ind i flere forretninger. Foto: Michael Paldan.

Brysselgade blev lukket for trafik 9. april og 14 dage frem, fordi krandelene skal hejses ind midt i centret af den mindre kran, for derefter at blive samlet.

Ombygningen af Amager Centret har været planlagt siden 2013, og DEAS – der blandt andet administrerer og udvikler Amager Centret og 16 andre shoppingcentre – har understøttet projektfasen med idéudvikling i forhold til arkitektur, udlejning af de nye lejemål samt håndtering af udbud, projektledelse og bygherrerådgivning.

Hoffmann A/S er entreprenør sammen med PLH Arkitekter A/S og COWI A/S som rådgivende ingeniører.

Den komplekse ombygning sker, mens centret er i drift, og de fleste butikker fortsat holder åbent. Det stiller store krav til planlægningen, og der skal indtænkes løsninger, der tager mest muligt hensyn til både de butiksdrivende og beboerne i det tætbeboede område omkring centret.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

||

Kirken i Ørestad indviet i 8-tallet

Lille regional stigning i søgning til erhvervsuddannelserne