||
Rikke Weissfeld blev tilknyttet Kirken i Ørestad 1. januar som fuldtidspræst. Hun kom fra Sundby Kirke
in

Kirken i Ørestad indviet i 8-tallet

Kirkeligt. I går søndag blev Kirken i Ørestad indviet i højloftede og betonrå lokaler i byggeriet 8-tallet i Ørestad Syd. Sognepræst Rikke Weissfeld kom fra Sundby Kirke 1. januar og glæder sig til pioneropgaven med at starte en kirke fra scratch i en bydel, der stadig er under opbygning.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

ØRESTAD: »I morgen eller i overmorgen kommer alteret og døbefonten. På lørdag sættes køkkenet op og en kobberpersienne, der skal markere indgangen. Og facadebeklædningen kommer fredag. Først troede vi, at vi ikke kunne nå at få sat den op, så der står ‘Kirken i Ørestad’ på facaden til indvielsen på søndag. Men så spillede det hele pludselig, og så kunne det godt lade sig gøre.«

Amager Bladet møder sognepræst Rikke Weissfeld i 8-tallet i Ørestad Syd fem dage før, biskop Peter Skov-Jakobsen indvier lokalerne som Kirken i Ørestad. Hun remser op, hvad der mangler, før lokalerne er klar.

Alterstagerne og flyglet var ankommet i tirsdags, samt nodeholdere til to kirkesangere. Foto: Michael Paldan

Kirkeindvielser er en sjælden begivenhed i Københavns Stift. Den kirke, der senest blev indviet, var Skelgårdskirken på Vestamager, og det var i juli 1989.

Kirken i Ørestad får ikke sit eget sogn, men er en del af Islands Brygge sogn. Og de lejede lokaler i 8-tallet er en midlertidig løsning, indtil en ny kirkebygning skal bygges om måske fem-syv år.

Fra 1870 til ‘alt er nyt’

Faktisk har der i et stykke tid været kirkelige aktiviteter i Ørestad udført af præster ansat på deltid. Men siden 1. januar har Rikke Weissfeld været ansat på fuld tid, og lokalerne i 8-tallet er blevet lejet.

»Vi starter her, nu kan det ikke vente længere, nu skal folk i Ørestad have deres egen kirke. Faktisk er kirkerummet allerede taget i brug. Vi har to hold med babysalmesang, der nærmest blev fuldt booket med det samme, og vi har haft et salmemaraton. Jeg mærker en stor interesse og folk skriver til mig: Skal der være noget for børn i kirken,« fortæller Rikke Weissfeld.

På lørdag er der allerede både bryllup og firedobbelt dåb i det nyindviede kirkerum.

»Så er vi ligesom i gang,« siger Rikke Weissfeld.

Hun kommer fra en præstestilling i Sundby Kirke.

»Og det er jo virkelig et spring fra en kirke fra 1870 og så til at alt er nyt. Det er noget helt andet, og jeg er gået ind i det med åbne øjne, jeg synes, det er meget spændende.«

Mange kirker har hvidkalkede vægge, men Kirken i Ørestad holder fast i de grå betonelementer.

»Vi har valgt at omfavne det rå, selv om det har været nævnt, at væggene kunne males hvide. Men det bliver lidt corny, hvis man prøver at gøre det til noget, det ikke er.«

På en væg, der var stor nok til det, hænger et gigantisk kors, som kommer fra Enghave Kirke. Alteret placeres ved en anden væg nærmest skråt over for korset, indtil videre uden fast altertavle.

Kirken i Ørestad har fået malerier af Caroline Krabbe til låns – her pryder de kirkens mødelokale, som har himmelhøj udsigt til Robert Jacobsens Vej. Foto: Michael Paldan

På det smukke trægulv ligger farvestrålende tæpper.

»Jeg kan rigtig godt lide de afghanske tæpper. De er mellemøstlige, og det var også der, Jesus dukkede op. Han var ikke blåøjet og europæisk, og han ‘kirkede’ de mærkeligste steder,« siger Rikke Weissfeld.

Der bliver ikke knæfald ved alteret, så man står op under nadver, og i stedet for et orgel akkompagneres salmesangen på et brugt Steinway-flygel.

Vil inddrage fælleden

Udover højmesse hver søndag klokken 11.00, to dåbsgudstjenester om måneden og konfirmandundervisning fra august planlægger sognepræsten forskellige aktiviteter.

»Fra juni holder vi ‘Ulvetimen’, en spaghettigudstjeneste for børn den sidste torsdag hver måned, og vi skal også have voksenarrangementer. Da jeg var ansat i Sundby var jeg med til at starte 3-i-1-arrangementer sammen med provsten, der dengang var præst i Nathanaels kirke. Det er en kombination af gudstjeneste, mad og koncert eller foredrag, og det skal vi også have her. Jeg har også tanker om en samtalerække om tro og et kristent livsgrundlag med offentligt kendte personligheder,« fortæller hun.

8-tallet ligger lige ud til Kalvebod Fælled, og naturen her kan også anvendes til kirkelige formål.

»Det kunne være til vielser, naturen er jo Guds egen katedral. Og det ville være oplagt at holde børnegudstjenester ved Noahs Ark (stor træskulptur tæt ved 8-tallet, red.). Og så kunne jeg forestille mig en pilgrimsvandring på fælleden til sommer. Jeg har selv vandret meget, også på Caminoen. Det kunne være dejligt med en 16 kilometers tur på fælleden og så lidt frokost.«

FAKTA 
Kirken i Ørestad blev i søndags indviet i lejede lokaler i byggeriet 8-tallet på Robert Jacobsens Vej 72 i Ørestad Syd .
Kirken har ikke sit eget sogn, men er en del af Islands Brygge sogn, der desuden omfatter Hans Tausens Kirke i Halfdansgade på Bryggen. Det er det næststørste sogn i Danmark efter Vesterbro.
Det forventes, at der skal bygges en kirkebygning i Ørestad om fem-syv år. Der er reserveret en grund skråt bag Royal Arena, men den er endnu ikke købt til formålet.
Følg med i kirkens aktiviteter på Facebookgruppen ‘Kirken i Ørestad’ eller på sognets hjemmeside
sogn.dk/islandsbrygge

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Bliv tidligt klar til årets største handelsdag den 23. november

|

GIGAkran ved Amager Centret