Forstander på Søstre Sophies Minde på Diakonissestiftelsen
in

Plejehjemmet Søster Sophies Minde har vokseværk

UDVIDER. Diakonissens plejehjem Søster Sophies Minde udvider med syv nye plejehjemspladser i løbet af foråret.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

DIAKONISSENn: Der er venteliste til de 24 plejehjemspladser på Diakonissestiftelsens plejehjem Søster Sophies Minde på Søndre Fasanvej, men nu er der godt nyt på vej.

I løbet af foråret kommer der syv nye plejehjemspladser og to aflastningspladser på plejehjemmet, der er en af landets mindste.

»Vi bliver aldrig et stort plejehjem, men vi vil gerne være lidt større,« fortæller forstander Hanne Munkholm.

Frederiksberg Kommune har givet grønt lys til udvidelsen. Plejehjemmet, der er ved at blive renoveret, får forvandlet nogle af de 47 ældreboligerne på øverste etager som en del af plejehjemmet.

Med ældreboliger

»De nye plejehjemspladser ligger sammen med ældreboligerne, og det giver en helt særlig stemning, at man bor dør om dør med andre ældre med flere ressourcer. Overgangen til plejehjem bliver nok heller ikke helt så voldsom for de beboere, der tidligere har boet i ældrebolig hos os,« fortæller hun.

Målet er at hele huset skal fungere som en slags moderne kollektiv for ældre med varierede ressourcer.

Flere arrangementer

»Vi har flere arrangementer for alle beboere i huset, og vi oplever, at beboere fra ældreboligerne kommer som besøgsvenner på plejehjemmet og i det hele taget tager hånd om hinanden,« siger Hanne Munkholm.

Søster Sophies Minde har været gennem en forskønnelse med nye vinduer og tapeter, der er blevet finasieret via arv og gaver fra tilfredse beboere. Det nye fælleskøkken er blevet finansieret af Sundheds- og Ældreministeriets pulje til køkkener på plejecentre.

Nye omsorgsophold

Som noget nyt er det nu muligt at købe et omsorgsophold på to nye aflastningspladser til f.eks. borgere, der venter på en plejehjemsplads eller er blevet udskrevet fra hospitalet.

»Vi mærker en stor efterspørgsel efter aflastningspladser, som man selv kan vælge at købe. Og vi har nogle kompetencer på Søster Sophies Minde, som gør, at vi kan give et godt og trygt ophold næsten lige meget hvilken situation borgeren er i,« siger Hanne Munkholm og tilføjer, at man også kan bo sammen som par på aflastningspladserne.

Omsorgsophold på aflastningspladser er udviklet i samarbejde med PFA, men kan købes af alle ved henvendelse til Søster Sophies Minde.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Heidi Engelund

Written by Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Snart flytter Tippens uldne beboere mod nord

Debat: Sæt hashen fri og få trygheden tilbage