Idrætsforeningen Krumspring har vendt udviklingen fra færre medlemmer til flot medlemsfremgang og fik DGI Storkøbenhavns pris som årets forening 2018. Privatfoto
in

Krumspring vender dårlig udvikling

idrætssucces. Idrætsforeningen Krumspring fra Vanløse har fået rigtigt mange nye medlemmer.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

udvikling vender: 2017 har været et godt år for en lang række idrætsforeninger i København. De foreninger i kommunen, der er medlem af DGI Storkøbenhavn, er vokset med 2.718 medlemmer. Krumspring fra Vanløse, er en blandt de foreninger, der er vokset mest. Midt i marts modtog de også DGI Storkøbenhavns pris som Årets Forening 2018.

Det går fremad for langt de fleste idrætsforeninger i hovedstadsområdet. Det viser de seneste medlemstal fra DGI Storkøbenhavn. I det seneste år fra 2016-2017 er DGI Storkøbenhavn den af DGI’s landsdelsforeninger, der har oplevet størst medlemsvækst. Der er nu over 184.000 medlemmer, der dyrker idræt i en DGI-forening i hovedstadsområdet. Idrætsforeningerne i DGI Storkøbenhavn er sammenlagt vokset med otte pct.

I Københavns kommune vokser en del af idrætsforeningerne også. Her er der kommet 2.718 nye medlemmer, så der er nu i alt er 89.287 medlemmer i de foreninger, der er medlem af DGI.

»Det går godt for en lang række idrætsforeninger i Københavns Kommune. På trods af den udbredte facilitetsmangel, hvor kommunen halter håbløst bagefter, har en stor andel af foreningerne igen i år oplevet medlemsvækst, hvilket selvsagt også skal ses i sammenhæng med den generelle befolkningstilvækst i kommunen og i hovedstadsområdet,« lyder det fra Kasper Lund Kirkegaard, idrætspolitisk konsulent DGI Storkøbenhavn.

Krumspring taget spring

En af de foreninger, der især har fået flere medlemmer i Københavns Kommune, er idrætsforeningen Krumspring. Foreningen er vokset med næsten 40 procent på blot et år og har nu 1.272 medlemmer. Dertil blev foreningen kåret til Årets Forening 2018 i DGI Storkøbenhavn i marts måned.

Forrige år gik det ellers den anden vej for Krumspring. De havde 32 hold, der lukkede på tre uger, fordi de mistede adgangen til ét af deres gymnastiklokaler. Derfor valgte foreningen at kigge på nogle aktiviteter, der ikke krævede lokaler med et stort udvalg af gymnastikredskaber.

»Sidste år gik vi ned, fordi vi havde en hel masse lokaler, der lukkede på grund af ombygninger, og nu er vi så gået op igen. Det skyldes, at vi simpelthen har taget nogle andre aktiviteter ind. Vi har taget akrobatik ind, og vi har taget noget mere dans og rope skipping ind. Jeg tror, at det har tiltrukket nogle andre medlemmer, end vi plejer, selvom vi helt klart også har mistet nogle af de traditionelle medlemmer,« fortæller Mette Hansen, der er kasserer Krumspring.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Debat: Boligplaner rammer os alle

Energirenoverede boliger vinder stor popularitet