Sulten fejler ikke noget hos Tippens får og alpakaer hvad enten det drejer sig om invasive planter eller gammelt brød fra Brugsen
in

Snart flytter Tippens uldne beboere mod nord

UDFOLDET. En ny fårefold er nu hegnet ind på Tippens nordlige del, så de uldne beboere fra syd kan fortsætte deres gode arbejde med at spise invasive planter.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FLYTTEDAG: Er du kommet forbi Fragtvej og har undret dig over, at nogen har været i gang med at hegne den del af Tippen ind, der begynder ved siden af? Så kommer forklaringen her.

Gennem flere år har den Sydlige del af Tippen været beboet af en fåreflok, der sidenhen har fået selskab af fire alpakaer. De firbenede uldtotter flyttede dog ikke kun ind på Tippen for hyggens skyld. Det fortæller Kristian Wederkinck, der er kommunikationschef i By og Havn, som ejer det grønne område:

»Vi har siden 2009 haft får til at græsse på den sydlige del af Sydhavnstippen for at holde invasive arter nede som f.eks. bjørneklo. Det har været en stor succes. På den nordlige del af Sydhavnstippen har vores gartner haft svært ved at holde de invasive arter i skak, og derfor overfører vi nu de gode erfaringer fra den sydlige del af Tippen til nord, og har etableret endnu en fårefold,« skriver han i en mail til avisen.

Sommeren holdes i nord

Det er Børnenes Dyremark, der ejer fårene, og her fortæller medlem af fårelauget, Torben ’Chrisser’ Christensen, at det længe har været et lokalt ønske, at fårene kom til at gå på hele Tippen. Om den nye fold betyder, at de vil anskaffe flere dyr, ved han dog endnu ikke:

»Vi har på nuværende tidspunkt 15 får gående herude, og så har vi fem i Børnenes Dyremark, som snart skal have lam. De kommer herud i juli, hvor vi så vil have en bestand på 20-25 stykker. Vi håber, det er nok, til at holde invasive arter nede. Ellers må vi jo købe nogle flere,« siger han.

Tanken er, at fårene får en vinter- og en sommerfold. På den sydlige fold fungerer vandforsyningen ved alle temperaturer, mens der er brug for plusgrader til en velfungerende vandforsyning på den nordlige fold.

Arter vejret sig forventer By og Havn, at sommerhalvåret er fra 1. april-31. oktober.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Danske forældre surfer mere via mobil og tablet

Plejehjemmet Søster Sophies Minde har vokseværk