På billedet kan man se forberedelserne til en Eid-fest i Bispeparken. Foto: Dan Møller
in

Debat: Boligplaner rammer os alle

…Debat

Jean Thierry

Formand for Bispeparkens bestyrelse


GHETTOUDSPIL:
Bispeparken støtter op omkring underskriftsindsamlingen, ”Stop tyveriet af lejernes penge”, som er startet af Christian Jensen og andre gode folk på Nørrebro og beskrevet tidligere i Nørrebro-Nordvest Bladet.

Det er bare blevet endnu mere vigtigt at skrive under, efter at det er kommet frem, at regeringen vil snuppe 13 mia. kr. ekstra oveni de 12 mia. kr., der nævnes i underskriftsindsamlingen.

I det hele taget mener alle almene beboere vist, at vi egentlig selv skulle kunne bestemme fuldt og helt over Landsbyggefonden, som er vores egne opsparede huslejepenge. Uden regeringsindblanding med mærkelige krav eller deciderede tyvetogter i pengekassen.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at det ikke er en kamp mellem forskellige boligområder om at få fat i pengene. De ting, som regeringen vil bruge penge på i såkaldt udsatte områder, er generelt noget, som man ikke ønsker sig som beboer, og som vi heller har brug for som boligafdelinger eller som samfund. Nedrivning af gode billige boliger og udsmidning af helt almindelige uskyldige beboere er ikke noget, som nogen ønsker sig. Det er både tyveri af vores penge og tyveri af vores boliger, som vi skal stoppe.

Det er i øvrigt uretfærdigt, at regeringen ikke bare bruger forkerte tal for uddannelsesniveauet, som vi tidligere har gjort opmærksom på her i avisen, men også laver om på betingelserne for at være på listen, så boligområder bliver ved med at blive fastholdt, selv om vi egentlig havde arbejdet os ud af den oprindelige liste.

Tilmed har de nu lavet tre lister, så de kan være sikre på at kunne lave postyr i en masse områder, herunder flere i Bispebjerg/Nordvest og på Nørrebro.

Tidligere har konsekvensen af at stå på regeringens liste kun været et muligt dårligt image og de negative følger, det kan give. De fleste boligsøgende er dog nok lidt ligeglade med det. Med de nye lister, som regeringen har fundet på, kan der blive helt anderledes alvorlige konsekvenser af at stå på listerne, både for afdelingerne og beboerne. Derfor er det vigtigt at komme ud af de lister hurtigst muligt, og at forhindre regeringens projekt i at blive til noget.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Debat: Sæt hashen fri og få trygheden tilbage

Krumspring vender dårlig udvikling