Arkivfoto: Martin Sørensen
in

Gåturen gør dig klogere på kunstens Valby

BYDELSKUNST. Lokaludvalget har kortlagt Valbys kunstværker og er nu klar til at invitere på fire kunstvandringer i 2500. De første to begynder denne weekend og handler om henholdsvis kunstens fortællinger og dens rolle i byrummet.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

KUL’GÅ’TUR: I november satte Valby Lokaludvalg sig for at kortlægge bydelens kunstværker i det offentlige rum med projektet ’Kunst i Valby.

En idé, der udsprang af, at lokaludvalget mente, Valbys mange flotte kunstværker fortjener at blive trukket frem i lyset, så flere kan få glæde af dem.

Arbejdet er nu mundet ud i fire kunstneriske byvandringer over to weekender i april. De to første ligger i den kommende weekend.

Kunstens fortællinger

På lørdag 14. april viser cand. mag. i kunsthistorie Mette Møller Jørgensen rundt på en kunsttur, der ser nærmere på de store fortællinger i kunsten.

Kunst kan gengive historiske og mytiske fortællinger og anekdoter, og giver med sin billedfremstilling liv og karakter til de enkelte historier. Fra de bibelske fortællinger til eventyrets trolde og hverdagslivets historier.

Kunstturen begynder klokken 15.00 og varer cirka halvanden time. Mødestedet er på Kirkevænget foran Jesuskirken.

Kunstens rolle i byrummet

Søndag 15. april er det Sara Glahn, der viser rundt. Hun er billedkunstner og cand. pæd. i didaktik og materiel kultur.

På denne kunsttur kommer det derfor til at handle om byrummet som fysisk rum og hvilken rolle kunsten spiller heri.

På turen bliver der diskuteret, hvordan kunsten kan være med til at skabe et byrum, der indbyder til aktivitet og samvær. Og hvordan kan kunsten være med til at skabe identitet til det område, værket står i?

Denne kunsttur begynder klokken 15.00 og varer cirka halvanden time. Mødestedet er Valby Station ved tunnelen for enden af Skolegade.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

»Her fik vi trukket bukserne af«

Fasaneri og gårdbutik på Fasangården