Begejstringen var højtflyvende

Nu springer parkdrømmene ud i fuldt flor

SKOLEPARK. I halvandet år har lokale sydhavnere og Områdefornyelse Sydhavnen knoklet på at skabe en ny skolepark ved Ellebjerg Skole. De er nu klar til at præsentere de første skitser bag parkdrømmene, som dog stadig mangler penge.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

GRØN DRØM: Det er blot et lille år siden, at 5. klasserne fra Ellebjerg Skole med stolthed kunne indvie tre nye byrumsmøbler på Pios Plæne, som eleverne selv havde været med til at skabe.

Og denne indvielse er blot begyndelsen på en langt større drøm, som blomstrer i takt med forårsblomsterne i disse dage. En lokal gruppe sydhavnere og Områdefornyelse Sydhavnen har nemlig gennem halvandet år arbejdet benhårdt på at skabe en åben skolepark ved Ellebjerg Skole.

En skolepark for alle

Parken skal både fungere som udendørs klasselokale, udvidet grøn skolegård og park for alle Sydhavnens beboere uden for skoletid. Og spørger man Ellebjerg Skoles skoleleder Anne Graah, er en åben skolepark den ideelle måde at bruge det grønne areal på:

»Vi drømmer om at skabe et hjerte i Sydhavnen – både for skolen, der får et udvidet læringsrum for eleverne i skoletiden, men også for kvarterets familier, ældre og unge, der kan bruge parken om aftenen, i weekender og ferier. Vi drømmer om en park, hvor folk kan samles til spil, picnic, hygge og motion,« fortæller hun i en pressemeddelelse.

Parkplanerne foldes ud

Fra i dag onsdag 11. april og frem til på lørdag 14. april vil der være rig mulighed for at blive meget klogere på planerne for den nye skolepark i Sydhavnen, som udspringer af lokale ønsker.

Siden de første skitser af en drøm blev født, har folkene bag nemlig gennemført 12 workshops med elever, lærere og pædagoger fra Ellebjerg Skole. Ligesom fritidshjem, forældre, naboer, Frederiksholm Kirke og foreninger i området har givet gode idéer til, hvad en skolepark bør indeholde.

På baggrund af de mange idéer har arkitekter fra Thing & Brandt Landskab tegnet et bud på, hvordan en åben skolepark i Sydhavnen kunne se ud.

Og de første skitser er nu klar til at blive præsenteret på Pios Plæne de næste fire dage. Et lille men i planerne er, at der mangler finansiering til at føre dem ud i livet. Pengene er arbejdsgruppen dog i fuld gang med at søge.

Blev klogere på området

I mellemtiden kan man frem til lørdag også blive klogere på, hvad Pios Plæne og området omkring har at byde på den dag i dag.

Onsdag er der bokseturnering for børn i den lilla pavillon på plænen. Torsdag kommer Frederiksholm Kirke og fortæller historier, og fredag er der planteworkshop for hele familien.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Det begyndte med fem børn, og så gik der pludselig 20 år

3 gode råd til dig der gerne vil rejse med baby