VLI-jubel efter 3-1 sejren over Enghave VK og den historisk tætte oprykning. Foto: Klaus Sletting
in

VLI’s marginale oprykning

TRIUMF. VLI Volley sikrede sig søndag oprykning til kvindernes 1. division med mindst mulige margin. Det var få bolde, der skilte VLI’erne og Enghave VK.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

VOLLEYBALL: VLI Volleys kvinder har spillet 18 kampe i den nu overståede sæson i 2. division, pulje 1. 18 kampe er vundet. Sætscoren hedder 48-18, og boldscoren (antallet af vundne og tabte bolde) er 1.526-1.194.

Men hvorfor er denne høje statistiske detaljegrad interessant? Svaret er, at rækkens andet tophold og VLI’ernes modstander søndag eftermiddag i Kedelhallen, Enghave VK, sluttede sæsonen med samme antal vundne kampe og sætscore.

Derfor skulle der tælles bolde for at finde den samlede vinder af 2. division, pulje 1 og dermed oprykkeren til 1. division øst. Da Enghaves boldscore hed 1.522-1.219, sluttede VLI præcis 29 bolde bedre end EVK, hvorfor det var VLI’erne, der kunne juble efter et veritabelt drama.

Seks matchbolde

At det i det hele taget kom så langt, at boldscoren skulle blive afgørende, skyldtes, at søndagens topopgør sluttede med en 3-1 sejr til VLI. Kun dette resultat ville bringe de to hold på omgangshøjde.

VLI vandt de to første sæt henholdsvis 25-19 og 25-17 og pyntede således gevaldigt på boldscoren. I 3. sæt var Enghave imidlertid stærkest og vandt sættet med 21-25.

Der var med andre ord lagt op til et historisk afgørende 4. sæt. Vinderen af sættet ville sikre sig oprykning. Det blev nervepirrende tæt. VLI kom foran med 24-20 og havde således hele fire matchbolde, men misbrugte dem alle.

Enghave udlignede til 24-24 og igen til 25-25, da VLI’erne også missede deres femte matchbold. Sjette gang lykkedes det dog. VLI vandt sættet 27-25, og dermed kampen samt billetten til 1. division.

VLI-cheftræner Christoffer Hansen var naturligvis glad:

»Vi har været ekstremt hårdt ramt af skader sæsonen igennem, så det er fantastisk, at vi ender med at rykke op. Når de skadede vender tilbage, er jeg sikker på, at vi kan begå os i 1. division.«

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Purple rain: Ydun er tilbage

Frederiksbergs stoltheder hyldet på rådhuset