Michael Olesen har som leder været på en lang rejse på og med Ålholm Skole Og som en anden folkevalgt konge har han i en halv snes år regeret med nærvær
in

Inspektørens farvel fik fuld musik

PENSIONS-PARADE. Aulaen på Ålholm Skole genlød før påske af et kæmpestort børnekor på 550 elever, da Michael Olesen iført kongekåbe og krone var midtpunkt for en kæmpe afskedsfest for ham som inspektør.

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

DEN DAG KONGEN ABDICEREDE:

Vi ønsker dig det bedste,

vi håber du ta´r,

de dejligste minder,

når du går herfra.

Sådan lød omkvædet fra skolens kor – og lige præcis de dejligste minder var, hvad Michael Olesen kunne tage med sig, efter en mega-afskedsfest torsdag 22. marts. Her tog han en tårevædet afsked med elever og lærere, før han efter en lang årrække som inspektør takkede af for at gå på pension:

Og det efter ti år som frontfigur på Ålholm Skole, hvor han sammen med skolens personale har drejet en udvikling fra faldende elevtal og dårligt ry til en skole med stigende elevoptag og stor popularitet i lokalområdet.

En hjertevarm gave

Ved den hjertevarme afsked bød også elevrådet ind med taler til Michael, hvor de samtidig overrakte ham en kostelig gave: 550 personlige breve; et fra hver af skolens elever.

Højdepunktet var, da Michael Olesen siddende i sin tronstol kunne høre det store børnekor hylde ham i en omskrevet version af John Lennons ’War is over’:

»Jeg har næsten ikke ord for oplevelsen, som for evigt vil være mejslet ind i mit hjerte. Hele arrangementet med mine elskede skolebørn ramte bare ALT det, jeg holder mest af. Tænk, at de havde lavet en farvelsang, der kørte på ’War Is Over’…WAUW. Intet er større end et børnekor på 500, der synger (og skråler) vores smukke aula op. Gåsehud og tæt på tårer. Tusind tak for det,« fortæller Michael Olesen.

Prikken over afskeds-i’et

Og da konfettien i kølvandet på koret dalede ned i aulaen akkompagneret af Ålholm Skoles skolesang ’Kender du en skole, der begynder med Å’ – måtte selv den kække og kvikke skoleleder give tårerne frit løb.

»Fra første gang jeg oplevede ’sneen dale’ i sommeren 2008 har jeg været betaget af skønheden i denne gestus. At jeg selv skulle være centrum for denne specielle hyldest, havde jeg ikke set komme. Det var prikken over i’et,« siger en rørt Michael Olesen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Teater V stiller skarpt på den sande og falske kærlighed

Bavnehøjs nye områdefornyelse tales i gang