Det nedslidte Bavnehøj trænger til fornyelse. Foto: Martin Sørensen
in

Bavnehøjs nye områdefornyelse tales i gang

OMRÅDENYT. Kort før påske gik Bavnehøjs nye områdefornyelse så småt i gang med de første lokale samtaler. De skal danne ramme om den kommende kvarterplan, som bliver opskriften på områdefornyelsens arbejde frem mod 2024.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FORNYELSE: ’Rivende udvikling’ er nok de to ord, der bedst beskriver området omkring Enghavevej fra Vesterbro til Sydhavnen. Med områder som Carlsberg og DSB-arealet er der nemlig gang i de store udviklingstanker. Altså lige på nær i den lille områdelomme midt på Enghavevej, der hedder Bavnehøj. Her har udviklingen ligesom været sat på pause i lidt for mange år.

Noget, der dog nu får en ende. Kort før påske tog Bavnehøjs nye områdefornyelse nemlig de første skridt i det kvarter, de snart skal være med til løfte sammen med områdets beboere og brugere. Det forklarer områdefornyelsens projektchef Camilla Ryberg:

Et samlet Sydhavnen

»Bavnehøj er fantastisk på mange måder, men området er gået i stå. Hvis man eksempelvis kigger rundt, kan man se, at altaner og veje herude er utrolig nedslidte, og der er mange andre ting, der også kunne have brug for et løft. Desuden er Bavnehøj et af Københavns udsatte byområder, og derfor har Teknik- og Miljøudvalget udpeget Bavnehøj til en områdefornyelse,« siger hun.

Camilla Ryberg er også projektchef i Områdefornyelse Sydhavnen, som har været i gang siden 2015. Noget, der ikke er en tilfældighed. Med to områdefornyelser inden for kort afstand, er tanken nemlig, at de skal samarbejde og være med til at samle Sydhavnen:

»Det er første gang, vi knytter to områdefornyelser så tæt sammen. Det betyder, at vi kan dele den lokale viden langt bedre og bygge videre på det gode samarbejde med lokaludvalg, skolerne, den boligsociale helhedsplan, kulturaktørerne og de mange andre gode relationer, vi har i Sydhavnen. Det betyder også, at vi kan arbejde med fysiske projekter, som Sydhavnen Station og Sjælør Station fra begge sider af banen, hvis beboerne synes, at det giver et løft,« siger hun.

Beboerne skal med

Og netop Bavnehøjs beboere spiller en vigtig rolle i områdefornyelsens arbejde, det er nemlig dem, der i høj grad skal være med til at udvikle området. I de kommende måneder vil områdefornyelsens sekretariat derfor være på gaden for at besøge foreninger, institutioner, boligforeninger og andre, der har lyst til at mødes til en snak om Bavnehøj.

Når kalenderen skriver 24. april, er det tid til at holde det første kvartermøde. Her kan børn og voksne med bopæl eller daglig beskæftigelse i Bavnehøj give deres indspark til den kommende kvarterplan, og samtidig møde andre med interesse for lokalområdet. Mødet bliver holdt på Bavnehøj Skole fra kl. 16.30 – 20.30.

Og tidsplanen er stram, fortæller Camilla Ryberg:

»Tidsplanen er, at vi nu går i gang med kvarterplanen, som danner ramme om, hvad vi gør de næste fem år. Den skal være politisk godkendt i slutningen af 2018, så den skal faktisk være færdig i september, hvor den politiske behandling begynder. Arbejdet kan så begynde i 2019,« siger hun.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Inspektørens farvel fik fuld musik

Online spillemaskiner tilbyder en ny form for underholdning