Arkivfoto: Ritzau Scanpix
in

Tag med Johannes V. Jensen på en lang rejse

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

HVOR SMILER FAGER: Hører ’Den lange rejse’ til blandt de bøger, du ikke har fået læst, men gerne vil indføres i? Og har du måske glemt, at Johannes V. Jensen har skrevet sange, som er gode at synge i fællesskab.

Så er her et fyraftensarrangementet, som kan råde bod på det. Valby Bibliotek inviterer nemlig til fyraftensfortælling og fællessang mandag 9. april kl. 16.45. Forsanger og fortæller er Erik Lyng, der i bagagen har et langt arbejdsliv på friskoler i Thy, hvor sang og fortælling er kerneværdier.

Mødet med et storværk

Erik Lyng har altid haft et særligt blik for at bruge litteraturen i undervisningen såvel som i livet og sangenes litterære værdi. Og selv er han da også en mere end habil lyriker og sangskriver.

Om sit eget møde med storværket ’Den lange rejse’ fortæller Erik Lyng, at Johannes V. Jensens storværk er sammensat af flere små romaner. Romaner, der kunne lede tankerne hen på Irlands store digter og forfatter James Joyce, hvis berømte og berygtede ’Ulysses’ rent faktisk er skabt som en roman-føljeton, inden den udkom samlet i 1922 – året hvor også ’Cimbrernes tog’ sidste bind i ’Den lange rejse’ udkom.

»Og vi skal vitterligt op på den helt store litterære klinge, for Johannes V. Jensen er Danmarks seneste Nobelprismodtager i litteratur fra 1944,« siger Erik Lyng og minder om, at det var i den periode, at kendte sange som ’Hvor smiler fager den danske kyst’, ’Vintergæk er brudt af mulden’ og ’Den sømand har sin enegang’ blev til.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Mange online casino-sider tilbyder starthjælp

Teater V stiller skarpt på den sande og falske kærlighed