Heller ikke en plan om et Community House for børnefamilierne i området er det lykkedes at skaffe penge til. Foto: Martin Sørensen
in

De unge mødre må forlade Folehaven

ALEXANDRAKOLLEGIET. Den trygge ramme for unge, sårbare mødre og gravide lukker på grund af pengemangel.

Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

KASSEN ER TOM: Det åbnede i 2002 med royal opmærksomhed og indviet af prinsesse Alexandra. Men med udgangen af juni er Alexandrakollegiet i Folehaven fortid. Og slut er det med Mødrehjælpens trygge oase, der blev oprettet for at støtte unge mødre i at etablere sig som forældre og sikre deres fremtid gennem uddannelse.

Årsagen er manglende finansiering af kollegiets aktiviteter, der primært har været betalt af visiterende kommuner. Og selv om kollegiet i 2007 blev etableret som en selvejende institution stiftet af Mødrehjælpen og Kristelig forening til Bistand for Børn og Unge, stod det sidste år klart, at Alexandrakollegiet ikke kunne fortsætte med et finansieringsgrundlag fra kommuner.

Siden har bestyrelsen arbejdet på at skaffe finansiering til at udvikle institutionen fra et kollegie til et såkaldt Community House for børnefamilier.

Men heller ikke den redningsplan er lykkedes:

»Det er med sorg i hjertet, at vi må konstatere, at der ikke er den nødvendige opbakning til at fortsætte drift og udvikling af et Alexandra Community House, selv om vi kan se et stort behov for et Community House for børnefamilier i Folehaveområdet, og vi havde håbet, at det gode arbejde ville kunne fortsættes,« siger Trine Schaldemose, vicedirektør for Mødrehjælpen.

Formand for Alexandrakollegiets bestyrelse, Heidi Graff er ærgrer sig også:

»Vi er meget kede af at måtte lukke kollegiet. Vi kan se, kollegiet igennem mange år har gjort en stor forskel for de unge mødre, der har været tilknyttet. Derfor har vi arbejdet intenst på at forsøge at omdanne kollegiet til et Community House, men vi er afhængig af ekstern finansiering, som det desværre ikke er lykkes at opnå.«

Bestyrelsen har dog ikke helt opgivet. De giver nu stafetten til områdefornyelsen og andre gode lokale kræfter i håb om en redningsplan i 12. time.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Hashsalg generer lokale omkring Nørrebroparken

Litteratur-tårnet