På stien mellem legepladsen og fodboldbanen bliver der åbenlyst solgt hash. Både politiet og flere borgere kalder området utrygt
in

Hashsalg generer lokale omkring Nørrebroparken

UTRYGHED. Nørrebroparken er plaget af åbenlyst hashsalg. Parken er et af politiets indsatsområder mod den organiserede hashhandel, og ordensmagten tror på, at situationen bliver bedre i fremtiden på trods den årelange kamp.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

HASHSALG: I sidste uge slog politiet endnu engang til mod hashsalget i Nørrebroparken.

Tre blev anholdt og en enkelt blev fremstillet i dommervagten og varetægtsfængslet i 27 dage.

Lige siden at den organiserede hashhandel blev trængt ud af Jægersborggade, har enhver kunnet købe sine joints i Nørrebroparken mellem fodboldbanen og legepladsen.

Parken er ifølge Lars-Ole Karlsen, der er afdelingsleder i Københavns Politis operative specialafdeling, et område, hvor det åbenlyse hashsalg er utryghedsskabende.

Derfor holder Lars-Ole Karlsen og hans enhed i politiet løbende øje med stedet og laver aktioner, der rammer bredt.

»Vores indsats i Nørrebroparken minder om indsatsen i pusherstreet, hvor vi laver indsatser mod både købere, sælgere og leverandører,« siger han.

Politiet er optimistisk

Lars-Ole Karlsens enhed kom til i marts 2017 under Københavns Politi. En af enhedens opgaver er at dæmme op for det utryghedsskabende hashsalg i København og hermed også i Nørrebroparken.

Og afdelingslederen tror på, at den nye enhed kan gøre en forskel for de beboere, der føler sig utrygge omkring parken, fordi der bliver solgt hash.

»Min optimisme bygger på, at vores afdeling har fokus på utryghedsskabende hashsalg. Vi kender til området, og vi kender til dem, der står der, og det er specialuddannede folk, vi har på sagen. Og så kan vi jo se, at det er muligt at dæmme op for tingene. Det har blandt andet Jægersborggade vist,« siger han.

Det er dejligt for Jægersborggade, men problemet er rykket lige rundt om hjørnet. Hvordan er det en god ting, at det bare flytter sig lidt?

»Hvis de flytter sig, så flytter vi med. Vi lader ikke bare stå til. Vi er jo borgernes politi, og vi vil hjælpe dem af med det utryghedsskabende hashsalg,« siger Lars-Ole Karlsen.

I løbet af 2018 har hans enhed anholdt og sigtet 35 hashsælgere. Nogle af de anholdte er dog gengangere. I samme periode er 27 købere blevet standset.

Pusherne skaber utryghed

På Facebook har Nørrebro Nordvest Bladet spurgt folk, der kommer i og omkring Nørrebroparken, om de føler sig utrygge. Det er der flere, der gør.

»Nu har politiet lige lavet raid der, så alt ånder fred og ro på nuværende tidspunkt. Men ellers oplever jeg hash-pusherne som meget utryghedsskabende og aggressive. De er meget på vagt og bare man kigger ’forkert’ på dem, kommer der en reaktion. De står tit i flok og spreder dårlig stemning,« skriver en borger, som ikke vil have sit navn i avisen.

En anden borger skriver: »De skaber utryghed for os og vores børn. Vi er trætte af det! Politiet er der nogle gange, hvor vi ser, at de også visiterer pusherne. Men de er ligeså hurtigt tilbage, hvor de kom fra«.

Vedkommende har selv henvendt sig til politiet flere gange, og det skal hun endelig blive ved med, mener Lars-Ole Karlsen.

»Vi vil altid gerne have hjælp af de lokale. Hvis nogen ved, hvor der bliver gemt hash, eller hvilke biler, der bliver brugt til at transportere det, så tager vi det med i efterforskningen,« siger han.

Der er dog en løsning på problemet, som ligger lige for.

»Det bedste man kan gøre for at støtte de folk, som bor i området og føler sig utrygge, det er at købe sit hash et andet sted. Sælgerne står der, fordi der er et marked,« siger Lars-Ole Karlsen.

Penge går til kriminelle

Han vil ikke fortælle, hvem der står bag hashsalget i Nørrebroparken. Han vil kun sige, at politiet ved, at det er organiseret af en gruppe, der virker ved kriminalitet.

»Folk skal vide, at når de køber hash i Nørrebroparken, så kommer de penge lige ned i lommerne på kriminelle grupper,« siger han.

Før salget rykkede til Nørrebroparken, var Jægersborggade stærkt plaget af hashhandel og pushere.

Der var det bredt kendt, at rockergruppen Hells Angels stod bag.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

København har afsat penge til undersøgelse af Bispeengbuen

De unge mødre må forlade Folehaven