Lokale 5009 på Prags Boulevard 43 skal huse elektronikværkstedet. Her en del af de frivillige flankeret af Lise (helt til venstre) og Maja (helt til højre) fra Miljøpunkt Amager. Foto: Michael Paldan.
in

Like 👍

Værksted vil fikse defekt elektronik

MILJØRIGTIGT. 13. april åbner et elektronikværksted på Prags Boulevard, hvor frivillige vil reparere borgernes defekte elektronik. Miljøpunkt Amager står bag initiativet, men på længere sigt skal en forening drive værkstedet.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

PRAGS BOULEVARD: Du kender det godt. Din brødrister, et stykke legetøj med batterier eller et andet apparat med elektronik er gået i stykker, og hvad gør man så?

Rigtig mange kasserer det og køber nyt, nogle kan selv reparere, og andre igen spørger forhandleren og får at vide, at det ikke kan betale sig at reparere.

Men fra 13. april får amagerkanerne endnu et alternativ. Der åbner nemlig et elektronikværksted i lokale 5009 hos Pelican Self Storage på Prags Boulevard 43, ud mod vejen. Her vil frivillige reparere defekt elektronik.

»Vi snakkede med Pelican Self Storage, og de syntes, ideen med et elektronikværksted var god. Så de låner os værkstedet plus en garage gratis i to år, og det er vi rigtig glade for,« fortæller Maja F. Guldager fra Miljøpunkt Amager, som er initiativtager og med til at etablere værkstedet.

»Men det er planen, at der skal stiftes en forening, så det bliver et frivilligt drevet værksted,« siger Maja F. Guldager.

Borgere vil to gange om ugen kunne indlevere defekt elektronik og få det repareret for et symbolsk beløb, som udelukkende går til driften.

»De frivillige får adgang til værkstedet, så de kan komme og reparere på de tidspunkter, der passer dem bedst. Foreløbig har 10 frivillige meldt sig – vi kan godt bruge flere, og man behøver ikke være elektriker, der er ingen faglige krav.«

Elektronikværkstedet vil ikke tage alle reparationer.

»Vi vil ikke konkurrere med dem, der reparerer mobiltelefoner og computere, så der vil vi henvise til de lokale.«

Undervisning i reparation

Miljøpunkt Amager har også ambitioner om, at de frivillige på værkstedet kan undervise i reparation.

»Tanken er, at det på et tidspunkt også skal være et sted, hvor folk kan komme og lære selv at reparere deres ting og lære om genbrug og genanvendelse generelt, måske en gang om ugen eller om måneden,« fortæller Maja F. Guldager.

Foruden samarbejdet med Pelican Self Storage skal elektronikværkstedet samarbejde med blandt andre Kofoeds Skole og det lokale Bicycle Innovationlab, der udlåner elcykler.

»I det hele taget vil vi prøve at finde lokale samarbejdspartnere, som kan sikre et bredt engagement i projektet,« siger Maja F. Guldager.

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke to dage om ugen, man kan aflevere og hente sin elektronik, men der orienteres løbende om det på Facebooksiden Elektronikværkstedet og på miljopunkt-amager.dk.

Der er åbningsreception fredag 13. april klokken 15.00-18.00, og lige før receptionen er der en workshop med elektronik for børn fra lokale skoler.

Opstarten af projektet er støttet af Københavns Kommunes genanvendelsespulje og Tuborgfondet. Åbningsreception og workshop er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Valgfag for sprogtosser og motionsfreaks

Togpassagerer skal tage bussen i ferien