Hvis Harald Kaiser Hermann kunne vælge frit fra alle hylder
in

“Jeg kan godt lide at være Harald”

FILM. 12-årige Harald Keiser Hermann fra Frederiksgade spiller den unge John Mogensen i den anmelderroste film “Så længe jeg lever”. Han har ikke noget imod opmærksomheden, der følger med filmen, men han kan bedst lide bare at være sig selv.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

PORTRÆT: Marmorkirkens søjler kan ses direkte fra den store herskabslejlighed i Frederiksgade.

Her på anden sal bor 12-årige Harald Kaiser Hermann med sin storesøster Dagmar, mor og far.

Som det eneste værelse i den ellers lyse herskabslejlighed er farven på væggen azurblå og på den høje reol har en samling Funko Pop-figurer sat sig godt til rette ved siden af den komplette samling af Harry Potter-bøgerne på engelsk. Væggen er rigt udsmykket med billeder blandt andet filmplakaten fra ’Der kommer en dag’, der er signeret af skuespillerne Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen.

Harald Kaiser Hermann spillede i filmen drengen Elmer, der blev voldtaget og misrøgtet af en lærer på børnehjemmet (spillet af Søren Sætter-Lassen). En krævende rolle, der har sat karrieren i gang og som Lars Mikkelsen har skrevet på plakaten, der hænger på værelset: Hvis du vil det her, har du ingen forhindringer.

Fra 8. marts kan Harald Kaiser Hermann ses som den unge John Mogensen i filmen om netop den folkekære musiker John Mogensen ’Så længe jeg lever’. I filmen følger vi John Mogensen (Rasmus Bjerg) fra barndommen til voksenlivet, og gennem hele filmen er den lille John (Harald Kaiser Hermann) med, når den voksne John Mogensen snakker med sig selv som dreng.

»Jeg havde aldrig hørt om John Mogensen før – men det sjove med ham er jo at selv om han ser sådan lidt hippieagtig ud, så var han sindssygt perfektionistisk og kunne ikke holde ud, hvis nogen sang G, når de skulle synge F. Det er ikke lige sådan noget musik jeg ville høre, men jeg kan godt forstå, at han var populær dengang,« siger Harald Kaiser Hermann.

Synger dårligt

Han går i 6. klasse på Zahles Gymnasieskole og har i flere år gået på statistskolen på Det Kongelige Teater, hvor hans bor arbejder som programredaktør. Han har haft en lille rollen i serien Bedrag og var også med i Hærværk i Skuespillerhuset, hvor han spillede Ole Jastraus søn. Jastrau blev i øvrigt spillet af netop Rasmus Bjerg.

Rollen som den unge John Mogensen fik han gennem en caster, men det var med hans egne ord ikke sangevnerne, der afgjorde valget:

»Jeg synger FORFÆRDELIGT – det er en af drengene fra drengekoret, der lægger stemme til de scener, hvor jeg synger i starten. Da vi skulle optage den første korscene, stoppede læreren og sagde: Der er en, der synger falsk!. Jeg indrømmede, at det var mig, og han sagde bare, næsten gang synger du ikke med,« siger Harald Kaiser Hermann.

Under arbejdet med rollen til ’Så længe jeg lever’ kom han i kontakt med nogle mørke sider fra sit eget ellers sorgløse liv.

»Jeg blev mobbet, da jeg gik i 0. klasse, fordi jeg havde astmatisk bronkitis og var dårlig til at løbe. Det giver mig stadig ubehag at tænke på, for det var ikke rart, men under arbejdet med Ole (Bornedal, instruktør i filmen, red.) har jeg fundet ud af, at jeg kan bruge det som skuespiller, når jeg skal få en vrede frem,« siger Harald Kaiser Hermann.

Rosenborg med farmor

Han er født og opvokset i København og hver dag går han gennem Kongens Have, når han skal til og fra skole.

»Jeg kom meget på Rosenborg Slot sammen med min farmor, da hun levede – det var sådan noget, vi godt kunne lide at gøre sammen,« siger Harald Kaiser Hermann, der også er særligt glad for Odd Fellow Palæet.

»Det er en flot bygning – jeg kan godt lide den der pompøse stil,« sige han.

Han er med egne ord lidt af en nørd og samler. Nogle af pengene, han har tjent på filmen, har han brugt til nye Funko Pop-figurer og tegnesager.

»Jeg har det sådan med perioder at jeg går vildt op i noget, og så samler jeg på det – lige nu er jeg meget glad for at tegne og spille brætspil – det kan nogle af mine bedste venner Albert, Kristoffer og Oscar også godt lide,« siger Harald Kaiser Hermann.

Vild med galla

Filmen havde premiere 8. marts og er blevet godt modtaget.

»Jeg kan faktisk meget godt lide den opmærksomhed, der følger med og gallaer og sådan noget, det er okay, og jeg er rigtig glad for at være skuespiller og have haft muligheden for at være med i de film. Jeg ved ikke, om jeg vil fortsætte som skuespiller, når jeg bliver voksen. Det kan være lidt farligt med barnestjerner, for så ser folk dem, som de var dengang – men nu må vi se. Det er sjovt at spille andre mennesker og sætte sig ind i deres følelser. Men jeg kan også godt lide at være Harald – det er dejligt.« siger han.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Anja Berth

Written by Anja Berth

46 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Huset der rummer Hus forbi

Nå ud til dine kunder med Facebook annoncering