|||
Dorte Wacher har i mange år beskæftiget sig med stemningsskabende design og indretning. Her er hun selv med til at skabe stemningen i butikken og showroomet Wacher på Amager Boulevard. Foto: Anders Bentzon
in

En tur i Wachers tidsmaskine

VINTAGE, KUNST OG DESIGN. Dorte Wachers nye butik Wacher på Amager Boulevard bringer dig både tilbage i tiden og helt frem i skoene med art nouveau, kunst, design, vintagetøj og kaffe.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

AMAGERBRO: På bøjlerne er der vintagekjoler, -bluser, og -frakker. Butikkens interiør er antikke møbler i mørkt træ og dekorative lamper og lysekroner. Og på væggene hænger indrammede originale Harry Nørstrand-tegninger fra 1960’erne side om side med ny kunst fra Dorte Wacher, Annette Falk Lund, Sigrid Heick Blak Stougaard med flere.

Foto: Anders Bentzon

Kunstner Dorte Wacher, der arbejder som freelance merchandiser med butiksindretning, åbnede for et par uger siden sin egen butik ’Wacher – vintage, arts, crafts & coffee’ på Amager Boulevard 133, som hidtil har huset cykelhandlere, vistnok helt siden bygningen stod færdig for 99 år siden.

Sammen med makkeren Brian Willoughby, der er fra USA, uddannet smed og beskæftiger sig med fine art, har Dorte Wacher brugt fire måneder på at sætte butikken i stand helt fra bunden.

»Vi mangler stadig lidt af vinduespartiet, hvor der skal bygges et podie. Og så laver vi et fælles værksted i kælderen. Når det er klar, kommer der også avantgarde accessories i butikken – det kunne for eksempel være et ærme i skind kombineret med strik rundt om halsen. Men det bliver, når vi er klar til det,« fortæller Dorte Wacher.

Håndplukket tøj

I tiden op til åbningen har Dorte Wacher på sociale medier serveret teasere om og fotos af, hvor langt makkerparret er nået med indretningen.

Vintagesko og -vaser elegant præsenteret sammen med nyt smykke- og keramikdesign. Foto: Anders Bentzon

Og altid med et sort/hvid foto fra 1920’erne eller 30’erne af en situation, der passer i sammenhængen.

Hvad er der med dig og fotos fra den tid?

»Det er gamle stemningsbilleder, som fører hen til det univers, vi har her i butikken. Det er hele konceptet med art nouveau. Det nyeste tøj er fra 1980’erne – der er ikke noget nyt at finde her. Jo, kaffen! Der er også håndværk – de her slyngkopper har Ane Davidsen lavet. Og de her smykker og design i metal har Kathrine Toft-ild lavet efter gamle forme. De er i øvrigt begge to fra Amager,« fortæller Dorte Wacher.

Selv er hun oprindelig beklædningsdesigner og finder vintagerober til butikken.

»Tøjet går jeg og håndplukker rundt omkring og så reparerer jeg det, hvis det er nødvendigt.«

Workshops i kælderen

Hvordan har du fået ideen til butikken?

»Det er jo hele mig, det her, alt hvad jeg har beskæftiget mig med. Jeg har altid fundet vintage-ting, jeg laver udstilling og indretning, jeg er selv kunstner og kender mange kunstnere. Det er ikke bare en butik, det er stemning, jeg altid har beskæftiget mig med. Jeg vil gerne inspirere folk til at bruge det gamle sammen med det nye. Og kaffen har vi, så man går her og slapper af og får et pusterum,« siger Dorte Wacher.

Krans i metal og keramik er skabt af Kathrine Toftild. Foto: Anders Bentzon

I december, før butikken åbnede, tyvstartede hun et nyt koncept med workshops i butikkens kælderrum, hvor deltagerne lavede papmaché-masker, falske julemandskæg og nippede til gløggen.

»Til april har vi den næste workshop med kunstner Annette Falk Lund, hvor man kan lave sine egne artmoney (et lille kunstværk, der visse steder kan bruges som betalingsmiddel, red.),« siger Dorte Wacher.

Wacher ligger på Amager Boulevard 133 og har åbent onsdag-torsdag 10-18, fredag 10-19 og lørdag 10-15
Følg butikken på Facebook.com/WacherArt/ eller på Instragram Wacherlife

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Prisfest på Bartof

Tennisklub foreslår selv flytning