Ben Webster Prisen uddeles på Bartof Station til pianisten Henrik Gunde og tenorsaxofonisten Jan Harbeck
in

Prisfest på Bartof

Når den årlige Ben Webster Pris uddeles, sker det på Bartof Station med koncert og taler.

Af Nanna Boye.

Email@sondagsavisen.dk.

 

Webster Foundation har udpeget to yngre musikere, der skal dele den prestigefyldte Ben Webster Pris.

De to modtagere er pianisten Henrik Gunde og tenorsaxofonisten Jan Harbeck.

Prisuddelingen foregår på Bartof Station søndag 1. april, hvor der også er koncert.

»Da jeg fik at vide, at jeg skulle modtage Ben Webster Prisen blev jeg målløs, overrasket og glad. Jeg hoppede rundt i stuen af glæde. Det var lige før jeg skulle ud og spille. Senere den aften blev det også sagt fra scenen, og så blev det fejret med publikum og kolleger,« siger Jan Harbeck og fortsætter:

»Prisen er en stor anerkendelse og jeg er meget taknemmelig og beæret.

At jeg så får prisen sammen med min gode kollega, Henrik Gunde, som jeg også spiller fast sammen med, gør bare glæden endnu større,« fortæller Jan Harbeck, der tidligere har modtaget Bent Jædig Prisen, opkaldt efter tenorsaxofonisten, der døde i 2004.

At det lige netop er Ben Webster Prisen, betyder også meget for saxofonisten. Jan Harbeck spillede piano fra han var otte til 15 år, og først derefter skiftede han til saxofon.

»Vi hørte meget jazz hjemme, både Duke Ellington og Ben Webster. Det er Websters smukke, varme og dybe sound, der gjorde, at jeg valgte saxofonen. Pludselig en dag, vidste jeg bare, at det skulle være saxofonen.

Det er Ben Websters sjælfulde måde at spille på, jeg faldt for. Hans spil har en særlig nerve og nærvær,. Han kan både det bløde og følsomme og den mere rå sound.

Pianisten Henrik Gunde har travlt med sin egen trio og spiller også i DR Big Band. Han er bl.a. inspireret af pianister som Keith Jarrett, Joe Zawinul, Herbie Hancock, Wynton Kelly, Ahmed Jamal og Eroll Garner.

Ved prisfesten spilles der to sæt. Først spiller Henrik Gunde duet med bassisten Jesper Bodilsen.

I andet sæt bliver det kvartetten med Jan Harbeck tenorsax, med Henrik Gunde piano, Eske Nørrelykke bas og Morten Ærø trommer. Altsaxofonisten Jan zum Vohrde vil desuden medvirke som gæstesolist.

Ved koncerten vil der bl.a. blive spillet udvalgte Ben Webster-numre.

Aftenen bliver optaget af Radio Jazz til senere udsendelse.

 

Fakta om Ben Webster prisen

Ben Webster (1909-1973). Ben Webster Foundation blev grundlagt i København i 1976 til ære for den store saxofonist Benjamin Francis Webster. Han boede i København i otte år og blev begravet på Assistens Kirkegaarden. Det er 42. gang, at prisen på 30.000 kr. uddeles.
Et par af de tidligere modtagere er: Jesper Thilo (sax), Marilyn Mazur (percussion), Jakob Fischer (guitar), Alex Riel (trommer) , Niels-Henning Ørsted Pedersen (bas), Niels Lan Doky (klaver), Chris Minh Doky (bas), Jan Kaspersen (klaver), Bo Stief (bas) og Sinne Eeg (vokal). Sidste års modtager var mundharpevirtuosen Mathias Heise.
Prisuddelingen finder sted søndag 1. april kl. 15-19, Bartof Station. Billetter via: billetto.dk

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Glad Mad i KU.BE

|||

En tur i Wachers tidsmaskine