Billedet er af Patti Smith
in

70’er-rock i New York

GENFØDSEL: Valby Kulturhus får torsdag 15. marts igen besøg af rockjournalist og forfatter Jan Poulsen. Denne gang vil han fortælle om en af de mest betydningsfulde perioder i den rytmiske musiks historie.

Det bliver en genfødselshistorie om store navne, der med vild energi sparker nyt liv i den dengang hensygnende rock. Stedet er en lille klub på det sydlige Manhattan. Navnene er Patti Smith, Ramones, Blondie, Talking Heads og Television m.fl.

De er meget forskellige mht. lyd og udtryk, men de supplerer hinanden og bliver toneangivende i den tids spirende punk- og new wave miljø.

Flere kunstarter dannede inspiration til den eksplosive fornyelse. Andy Warhol, Lou Reed og William S. Burrougs nævnes – i selskab med flere af det forrige århundredes surrealistiske franske poeter. Patti Smith, som var den samlende figur i miljøet, var selv multikunstner. Fra kredsen udgik en kolossal inspiration til senere musikere.

Jan Poulsen fortæller om de skelsættende år, der blev et sandt vendepunkt. Og han ledsager med musikeksempler på ægte vinyler. Publikum drages ind i det dynamiske miljø og oplever nærmest at være der selv. Mange vil kende jan Poulsen fra tidligere succesforedrag om Bowie, Dizzy Mizz Lizzy, Eik Skaløe og senest Iggy Pop.

Billetprisen er 50 kr., når den bestilles via Kultur Vs hjemmeside.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Teatret er mit hjerte …

Glad Mad i KU.BE