Beboerne kræver
in

Byggeprojekt på Rabarbervej vedtaget

BYGGERI. Et politisk flertal er alligevel for at bygge på den omdiskuterede tomme grund på Rabarbervej. Beboerne er skuffede.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

SKUFFELSE: Der skal bygges på den omdiskuterede grund på Rabarbervej. Det ligger fast, efter at sagen var oppe at vende i Borgerrepræsentationen (BR) torsdag 1. marts.

Det er en sag, der har kørt i snart flere år, hvor beboerne har været imod et byggeri med den begrundelse, at de forslag, der er kommet bliver for tæt byggeri i forhold til det eksissterende byggeri, og at der er trafikale problemer forbundet med byggeriet.

Et byggeselskab, der har købt grunden, vil opføre to bygninger på samlet 4.393 kvadratmeter med 18 familieboliger og 71 ungdomsboliger, hvoraf fire indrettes til handicapboliger. Hertil en kælderetage på 1639 kvadratmeter, der blandt andet skal anvendes til bil- og cykelparkering.

Der viste sig at være et flertal for at imødekomme bygherres byggeplaner. Samtidig blev der ikke taget stilling til, hvad der skal ske med det gamle vandværk, som beboerne og Vanløse Lokaludvalg i årevis har ønsket indrettet som beboerhus/kulturhus.

»Jeg beklager meget, at Borgerrepræsentationens flertal ikke ville være med til at bede bygherre om et bedre forslag til boligbyggeri. Nu bliver udearealerne meget små, der kommer biltrafik på et bilfrit område, og der er stor fare for, at den gamle Vandværksbygning forfalder yderligere og til sidst bliver revet ned,« siger Klaus Mygind (SF), der ærgrer sig over, at De Radikale ikke ville være med til at udsætte sagen.

»Kun fokus på boliger«

Jens Peter Kildevang, der bor i området, og som har fulgt sagen tæt, er utilfreds med udfaldet af sagen.

»Vi forventer nu, at forvaltningen, politikerne og AKB finder midler og indleder forhandlinger med den nuværende ejer om at skabe et kulturhus i Vandværket, som der er klar politisk opbakning til og ikke mindst stort behov for,« siger han.

»Dialog om vandværket«

Det vil De Radikale ifølge Mette Annelie Rasmussen gerne være med til.

»Radikale Venstre opfordrer nu forvaltningen og grundejer til i fællesskab at sikre bedst mulig trafikal sikkerhed for især de mange bløde trafikanter, der færdes i området i dag, frem mod igangsættelsen af byggeriet. Det mener vi stadig er en mulighed indenfor den nye lokalplan. Det er også vores ønske, at der snarest muligt indledes dialog med grundejer og beboere om vandværkets fremtid og anvendelse til gavn for lokalmiljøet,« siger hun.

Det gamle vandværk står og forfalder, og der skal bruges mange penge for at sætte det i stand.

Det har tidligere været nævnt, at det kunne sættes i stand i forbindelse med uddannelse af tømrere, elektrikere, malere osv.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Story MakerGallery MakerContent AuthorList MakerQuiz MakerEmoji Champ

Alfred blev glemt i skoven på tur

Lokale pigespejdere i aktion i sneen