Politikommissær Flemming Kragh-Nielsen (tv. i bill.) og politiassistent Christoffer Skjøtt arbejder på Frederiksberg Lokalpoliti på Peter Bangs Vej. Og hunden Bailey er selskabshund på stationen. Foto: Martin Sørensen
in

Frederiksberg er en solstrålehistorie

LOKALPOLITI. På Peter Bangs Vej 24 ‘bor’ Frederiksberg Lokalpoliti, som med politikommissær Flemming Kragh-Nielsen i spidsen holder styr på lov og orden. Betjentene er glade for kage, men holder sig også i god form.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

PETER BANGS VEJ: »Frederiksberg er vores solstrålehistorie,« smiler politikommissær Flemming Kragh-Nielsen fra Frederiksberg Lokalpoliti og henviser blandt andet til det gode samarbejde med Frederiksberg Kommune.

Han er øverste chef på den lokale politistation på Peter Bangs Vej 24, og det har han været i de seneste to år. Stationen dækker Frederiksberg, Valby og Sydhavnen.

»Frederiksberg er en kommune med ressourcer, hvor man får løst problemerne med det samme, og det er fint set fra vores side,« fortæller han.

I denne uge kommer borgmesteren på besøg på hans kontor, hvor de skal tale om løst og fast, fortæller han.

Der kommer ikke mange borgere og banker på døren, da et skilt på døren fortæller ’Henvendelse kun efter aftale’.

Langt mellem mordene

Nu skal man ikke tro, at Frederiksberg er lutter idyl uden kriminelle, men heldigvis er der langt mellem mord, skyderi, knivoverfald og narkohandel.

Politiassistent Christoffer Skjøtt, der arbejder på lokalstationen fortæller:

»Der er ikke sket det helst store, når det gælder de tunge sager. Vi havde trippeldrabet på Finsensvej for et par år siden, og da var vi meget til stede for borgerne. Vi var blandt til sommerfest hos beboerne,« smiler han.

Betjentene har en dagligdag på Frederiksberg, der ikke handler om at jagte mordere eller narkobander, men derimod være synlige i gadebilledet, som ’din betjent’

»Vi er ude i lokalsamfundet og er tilgængelige for borgerne. Vi er synlige ved skolerne, hvor vi starter klokken syv. Vi har også et godt samarbejde med vores samarbejdspartnere, der for eksempel kan være en vicevært, som er vores øjne og ører. Eller det kan være en borger, der ringer om en hjemløs, hvis der er et problem,« forklarer Christofer Skjøtt, der har hele Frederiksberg som sin arbejdsplads sammen med kollegaerne.

På et tidspunkt forsøgte en bande at indtage Stjernen på Nordre Fasanvej, men det blev standset med ekstra indsats fra politiet, kommunen og folk fra Stjernen.

»Vi får aldrig at vide fra kommunen, at der ikke er ressourcer nok, men vi får derimod at vide, hvad har I brug for,« forklarer Flemming Kragh-Nielsen.

En anden opgave for lokalpolitiet er at være på steder, hvor loven ikke bliver overholdt. Det kniber en smule på Gl. Kongevej, hvor vejarbejdet gør, at cykelstien er spærret i kortere perioder.

»Vi har været ude at kigge på Gammel Kongevej, det var ret håbløst. Vi har givet et par bøder, men cyklisterne fortsætter alligevel med at cykle på fortovet lige så snart, vi er væk,« fortæller Flemming Kragh-Nielsen.

Politihunden Bailey

Når man kommer på besøg på lokalstationen, så kan du være så heldig at blive mødt af gadekrydset Bailey. Han er ofte med far, Christoffer Skjøtt, på arbejde, men en politihund, det er han ikke, lyder det fra Christoffer Skjøtt, der klapper Bailey på hovedet.

På politikommissærens kontor står der en mappe med ordene ’Terror’.

»Vi har været ude et par steder for at kigge og sikre, at f.eks. skøjtebane på Runddelen er blevet terrorsikret. Det er folk fra politiet sikkerhedsafdeling, der tager sig af den slags. Vi kontaktede kommunen, da den første terrorsikring af skøjtebanen ikke var tilstrækkelig, så det blev ændret lidt med bornholmsk granit, så nu er det i orden,« fortæller Flemming Kragh-Nielsen, der forklarer at det handler om at få eventuelle lastbiler til at sænke farten. Og det forhindrer de solide granitblokke. Også området bag rådhuset, hvor der afholdes loppemarked, er blevet terrorsikret med blandt andet store blomsterkrukker.

En kongelig løber

De lokale betjente bliver ofte udlånt til andre opgaver i kongeriget lige fra topmøder til beskyttelse af terrormål og meget andet.

»Vi får en travl maj måned, så der har personalet fået at vide, at de ikke kan få ferie,« smiler Flemming Kragh-Nielsen.

En af de større begivenheder er Royal Run 21. maj, der løbes i forbindelse med kronprins Frederiks fødselsdag på både Frederiksberg og København, og der skal sikkerheden være i top.

»Royal Run er en af begivenhederne, som er lidt ude af vores hænder, da det er kollegaer, som tager sig af det. Jeg skal dog være med til en del møder, og er også med på selve dagen,« siger Flemming Kragh-Nielsen uden at gå i detaljer.

Låne betjente ud

En anden stor begivenhed er VM i ishockey.

»I maj sker der mange ting, der skal bruges ekstra personale til. Der er både VM i ishockey og Distortion, men vi forsøger at få enderne til at nå sammen,« siger han .

En af hans andre opgaver er at uddelegere opgaver og have en tæt kontakt med Valby og Sydhavnen, der også hører under hans kontor, og de lokale betjente fra de to områder arbejder også på Peter Bangs Vej.

Er det sandt, at politifolk er ekstra glade for citronmåne?

Christoffer Skjøtt smiler:

»Nej, vi er gået over til doughnuts«.

Men Flemming Kragh-Nielsen røber, at de skam er glade for alle slags kager. Og ude i køkkenet står rester af en kage, så mon ikke den bliver spist op, før det er fyraften?

De fleste dage går betjentene rundt, men de har både biler og cykler til deres rådighed.

»Vi har en kollega, der er meget glad for at cykle. Sidste år var der et røveri på Peter Bangs Vej, hvor han kom hurtigere frem på cykel, da det skete. Men desværre har vi ikke fanget gerningsmanden endnu,« siger Christoffer Skjøtt.

Der er også et motionsrum på lokalstationen, hvor man kan motionere, når tjenesten tillader det, lyder det fra politikommissæren.

Ingen ekspedition

Engang havde Frederiksberg sin egen politistation på Howitzvej, men i dag er det CBS som er rykket ind i den røde bygning.

»Frederiksberg Lokalstation er ikke et sted, hvor man kan komme ind fra gaden, da vi ikke har ekspedition. Vi synes, det er godt at være på Frederiksberg, og vi håber, vi får lov at blive her,« siger Flemming Kragh-Nielsen.

Og sandsynligheden er rimelig stor, da der i politiets virksomhedsstratigi 2020 står, at der i et par år endnu stadig er en lokalstation på Peter Bangs Vej.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Rådhuset skal spare

Har du et hjem til Grace?