Fotoudstillingen »Foreningsliv« er resultatet af et samarbejde mellem KBH Film og Fotoskole
in

Fotohyldest til foreningslivet

VALBYHALLEN. Fem fotografelever har skudt flot fotoserie på 24 sort/hvide billeder, der fortæller glæden og smerten ved at dyrke idræt

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

KIG EN TUR FORBI: Der er foreningsliv i alle afskygninger i en ny visuel udsmykning, der pryder væggen inde i selve kernen af Valby Hallen – eller dét, der i daglig tale kaldes hal 1, 2 eller 3.

Serien består af 24 sort/hvide fotos på 140 x 150 centimeter,, og det særlige ved fotoserien er, at den viser foreningslivet, præcis som det tager sig ud i Valby Hallen. Her finder man unge som gamle. Dem, der kommer om mandagen, og dem, der kommer om fredagen, uanset om man står på rulleskøjter eller løber rundt med en ketcher i hånden.

»Vi vil med denne serie fotos sætte fokus på brugerne – på det københavnerliv, som udspiller sig her i Valby Hallen, og her er det foreningerne, der står for aktiviteterne. Det er mangfoldigt, oplevelsesrigt og meget inspirerende,« siger Jonas Bo Madsen, der er projektleder for udsmykningsprojektet, og han er meget begejstret for resultatet:

»Jeg synes, at vi har fået skabt en meget langtidsholdbar serie, hvor man igen og igen vil kunne gå på opdagelse i de mange motiver, der både spejler os selv som foreningsbrugere, men som måske også åbner døren noget, som vi ikke ser, når vi selv har gang i en spændende idrætsaktivitet.«

Fuld kunstnerisk frihed

Og eleverne har fået fuld kunstnerisk frihed. »Vi stillede kun med fire betingelser,« fortæller Jonas Bo Madsen: »Billederne skulle skydes indenfor den angivne uge. Billederne skulle skydes indenfor i Valby Hallen. Billederne skulle være i sort/hvid, så de matcher hallens æstetiske udtryk. Og billederne skulle fungere i det let kvadratiske format.”

Han understreger, at netop den kunstneriske frihed har skabt det udtryk, som brugerbestyrelsen ønskede sig:

»Vi har skullet slippe kontrollen og lade det kunstneriske øje råde. Det var ikke vigtigt, om nettet sidder som det skal, eller om bolden bliver spillet på den teknisk rigtige måde. Det vigtige er det autentiske øjeblik, og det synes jeg, at fotograferne har fanget rigtig godt.«

Alt er med

Derfor er alt også kommet med og gør fotoserien og de fem fotografers fortolkning af foreningslivet unik. Fotograferne var Anna Hyvärinen, Asgar Korsgaard, Janemarie Mekoline Pedersen, Liselotte Rasmussen og Oliver Botfeldt.

De fem fotografer er elever hos KBH Film og Fotoskole og brugte en hel uge i slutningen af januar 2018 på at skyde de mange fotos af foreningsaktiviteterne i Valby Hallen og Gl. Hal.

Serien har fået titlen »Foreningsliv«, og når projektet overhovedet så dagens lys, skyldes det brugerbestyrelsen i Valby Hallen.

Den får hvert år tildelt en pulje frie midler, og i år besluttede man enstemmigt at anvende midlerne til dette projekt.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

BILLEDSERIE: Da Skibbroen var en skjult oase i et halvgemt havneløb

Lokaludvalg vil have penge til park og station