Detaljerne vil ingen ende tage i husbådehavnen Skibbroen
in

BILLEDSERIE: Da Skibbroen var en skjult oase i et halvgemt havneløb

HISTORISK. Havneløbet Tømmergraven har huset alt fra fiskerne på Djævleøen til husbådeforeningen Skibbroen. Ny fotoudstilling fortæller havneløbets historie.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

REPORTAGE: Omringet af udlevede arkitektdrømme og i baghaven til shoppemekkaet Fisketorvet ligger husbådehavnen Skibbroen. En lille oase, der engang var skjult fra verden udenfor, indtil byen fik vokseværk og flyttede ind.

I år kan Skibbroens beboere se tilbage på 32 år på vandet i det lille gemte havneløb kaldet Tømmergraven. Noget, de har valgt at gøre med en udendørs fotoudstilling, der viser den massive udvikling, området har været igennem de sidste 100 år. Bag fotoudstillingen står Henrik Pauls, der har boet i Skibbroen i næsten 23 år:

»Vi skulle fejre, at husbådeforeningen Skibbroen har ligget i Tømmergraven i 32 år, og så kom idéen om at lave en fotoudstilling hernede. Ikke kun af os selv, men af hele Tømmergravens historie,« siger han.

Fiskerne fra Djævleøen

Den lokalhistoriske udstilling er placeret langs den nye havnepromenade foran husbådene, hvor den viser billeder fra længe før, Skibbroen var dreng og frem til i dag.

»Vi har kigget i arkiver og fundet forskellige billeder, som viser, hvordan havnen har set ud før hen. Der er kommet rigtig mange nye brugere og beboere til området i de senere år, og mange flytter hertil, uden at kende ret meget til historien,« forklarer Henrik Pauls.

På en af de opstillede plakater ser man et sort/hvidt billede af en flok fiskere, der nyder en øl mellem bådene. Billedet er taget 2. maj 1925 og forestiller fiskerne på djævleøen:

»Området ved Engholmene på den anden side af Tømmergraven husede i 1920’erne et fiskersamfund, som blev kaldt Djævleøen. Det bestod af nogle fiskerhytter og en masse joller, og det var åbenbart en lidt broget sammensætning af smuglere og den slags, der sejlede ud herfra,« fortæller Henrik Pauls og kigger over på den anden side af det lille havneløb, hvor store boligkarréer nu skyder op. Han fortsætter.

»Jeg har selv boet her siden 1995, så jeg har virkelig kunnet følge med i udviklingen, og jeg må sige, det er vildt, hvad der er sket. Det bliver man mindet om, når man ser de gamle billeder. Der er mange ting, jeg har glemt, og mange ting, jeg ikke vidste.«

Kig med i havnehistorien

Fotoudstillingen ’Tømmergravens historie i billeder’ åbnede i lørdags, og slutdatoen er ikke sat, så det er bare at gå en tur på havnepromenaden og nyde historiens vingesus. Tanken er, at plakaterne er placeret nogenlunde på det sted, hvor billederne er taget, så man kan se, hvordan der så ud engang.

Se flere af Michael Paldans billeder her:

[new_royalslider id=”88″]

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

R: Tosprogede skal fordeles bedre

Fotohyldest til foreningslivet