Administrationen på rådhuset skal spare 7
in

Rådhuset skal spare

VEDTAGET. I de næste fire år skal rådhuset spare 7,3 mio. kr. på bundlinjen. SF stemte imod forslaget.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

Økonomi: 1,4 mio. kr. er det beløb som rådhusets administration skal spare på budgettet i år. Besparelserne skal findes i alle afkroge af rådhuset lige fra direktionsgangen til kulturområdet.

Kommunalbestyrelsen vedtog i forbindelse med budget 2018, at der skulle gennemføres en effektivisering af administrationen på rådhuset.

Sagen var på dagsordenen ved seneste møde i kommunalbestyrelsen, hvor punktet efter livlig debat mellem borgmesteren og Balder Mørk Andersen (SF) blev vedtaget. Forslaget blev vedtaget med 24 stemmer, men SF stemte imod forslaget.

Besparelser over fire år

I 2019 skal der spares 1,6 mio. kr., mens beløbet er 1,9 mio. kr i 2020 og 2,4 mio. kr. i 2021. En besparelse på i alt 7,3 mio. kr.

Oveni i den besparelse kan Frederiksberg Kommune også risikere at blive ramt økonomisk med udligningsordningen, hvor skrækscenariet kan betyder en ekstra-regning på 90 mio. kr.. Penge, der skal sendes videre til provinsen.

Så livremmen skal allerede nu spændes ind på Frederiksberg, og i 2019 skal den spændes ekstra meget ind.

Udligningsordningen skal dog først vedtaget i den rette form af Folketinget.

Forventer ikke fyringer

Frederiksberg Rådhus satser på at besparelserne blandt andet findes ved ikke at besætte ledige stillinger og medarbejdere, der går på pension.

Borgmester Jørgen Glenthøj siger:

»Frederiksberg Kommune er Danmarks mest effektive kommune. Og det er godt fordi det betyder, at borgerne får god service for få penge. Det skal vi blive ved med at være og derfor er det afgørende, at vi hele tiden ser på, om vi kan gøre tingene endnu mere effektivt. Og det gælder også i 2018, hvor administrationen skal finde 1,4 mio. kr. eller, hvad der svarer til knap 0,3 procent. Vi regner med, at vi kan gennemføre effektiviseringerne uden, at borgerne kommer til at mærke noget til det, ligesom vi heller ikke forventer, at det vil betyde afskedigelser,« siger han.

Et nej tak fra SF

Rådmand Balder Mørk Andersen mener, at der bliver sparet alt for meget og frygter konsekvenserne.

»Vi er nået dertil, hvor forvaltningen næsten er holdt op med at foregøgle, at der er tale om effektiviseringer og ikke besparelser. I respekt for medarbejdernes kontinuerlige kritik, må det være tid til at der fra politisk hold peges på, hvilke opgaver der eventuel skal fravælges, og hvor serviceniveauet må reduceres i takt med at der er færre administrative hænder.

Alt andet vil være et urimeligt skuespil over for både ansatte og borgere. I SF frygter vi for sagsbehandlingen, retssikkerheden, medarbejderstress og nye kommende besparelser,« siger han.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Endelig en film om folkelig Dragørsanger

Frederiksberg er en solstrålehistorie