Rasmus Bjerg spiller John Mogensen i filmen og lægger også selv stemme til sangene. Foto: Julie Vrabelová
in

Endelig en film om folkelig Dragørsanger

PREMIERE. På torsdag har biograferne premiere på Ole Bornedals film ‘Så længe jeg lever’ om et af 70’ernes store, folkelige ikoner i populærmusik med bid. John Mogensen var en amagerdreng og boede i Dragør til sin død i 1977.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

HELE ØEN: »To men’sker på en strand. To hjerter i brand. Sol, blæst, sand og vand. En kvinde og en mand.«

Var man barn, ung eller voksen i 70’erne, er det meget sandsynligt, at man kan flere af linjerne i denne eller andre hits fra den ikoniske sanger og sangskriver John Mogensens hånd.

Vi nævner i flæng ’Der er noget galt i Danmark’, ’Nina kære Nina’, ’Fut i fejemøget’, ’Ursula’ og mange flere. Kan I høre dem inde i hovedet?

På torsdag, næsten 41 år efter John Mogensens død, er der – langt om længe kunne man sige – premiere på en film om den folkekære dansktopsanger, nemlig Ole Bornedals portrætfilm ’Så længe jeg lever’.

Født og død på Amager

John Mogensen blev født på Amager 5. maj 1928 og har i sin barndom boet i Parmagade og Holmbladsgade.

Som voksen boede han i Dragør, hvor han også døde 10. april 1977, blot 48 år gammel. Han ligger begravet på kirkegården ved St. Magleby Kirke.

Historien er, at han på stamværtshuset Færgegaarden sagde til bartenderen: »Old timer – jeg tror sgu jeg er færdig«. Bartenderen svarede »Gu’ er du da ej færdig – du skal bare hjem til Ruth.«

Kort efter faldt John Mogensen om og blev kørt hjem til sin hustru i huset i Dragør, hvor han døde af hjertestop.

Filmen følger John Mogensen fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen – og i hundene – indtil sit enorme gennembrud i 1971 med ’Der er Noget galt i Danmark’.

Miso Film og Nordisk Film Distribution står bag filmen og siger selv om den, at den er »en rørende og smuk kærlighedshistorie om John og hans kone Ruth og deres tumultariske ægteskab, fyldt med varme, lidenskab, bajere og kaos, og fremfor alt musikken, som er Johns helt store passion.

Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte ender med at æde ham op indefra. John dør, men musikken lever.«

Rasmus Bjerg synger selv

Rasmus Bjerg har den bærende rolle som John Mogensen, og det er sågar ham selv, der lægger stemme til sangene i filmen – der er desuden tilføjet nye numre, som John Mogensen ikke står bag.

Helle Fagralid spiller John Mogensens kone Ruth, og blandt andre medvirkende ses blandt andre Flemming Enevold som Erhard Jacobsen, Bebiane Kreutzmann som John Mogensens datter Minna, Amin Jensen som Gustav Winkler, Caspar Philipson som Jørn Hjorting og Peter Christoffersen som Johnny Reimar.

Ole Bornedal står for både instruktion og manuskript. Filmen er støttet af Det Danske Filminstituts Markedsordning, og produceres i samarbejde med TV 2 Danmark og Den Vestdanske Filmpulje.

Vi krydser fingre for, at den er god.

Filmen ’Så længe jeg lever’ om John Mogensen har premiere 8. marts. Man kan se den i alle øens biografer: Dragør Bio, Kastrup Bio og Nordisk Films biograf i Field’s. Sådan Amager!

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

||

Alle partier vil skrotte Valgbarhedsnævnet

Rådhuset skal spare