Fælles jubel ovenpå weekendens intense arbejde
in

Bredt samarbejde gav Frederiksberg nye ideer

SMART BY. 50 studerende dystede i weekenden om at finde smarte løsninger på Frederiksbergs udfordringer

Af Jeanette Hougaard

jhg@minby.dk

INNOVATION: Tilhørerne brød ud i jubel og Queen-nummeret ’We Are The Champions’ brølede gennem højttalerne, da vinderne af årets Smart City Challenge søndag eftermiddag blev kåret.

Efter 48 timers intenst arbejde blandt 50 universitetsstuderende kunne gruppen bag en praktisk løsning på Frederiksberg Kommunes kommende affaldssortering kalde sig vindere af Smart City Challenge 2018.

Vinderprojektet, BagUp, er en boks, der kan monteres på en husvæg og bruges som udleveringssted af affaldsposer til de borgere, der ikke har ejendomsadministration og ikke får leveret affaldsposer i ejendommen.

»Den løser et konkret problem her og nu, og det er en løsning, som vi mener kan kombineres med forskellige teknologier og måske også med andre udfordringer,« uddybede Frederiksbergs by- og miljødirektør, Ulrik Winge, da han på vegne af dommerkomiteen afslørede vinderprojektet.

Brede løsninger

BagUp var bare en blandt 11 forskellige forslag som weekendens studerende havde arbejdet på i Marmorhallen på Thorvaldsensvej.

Andre grupper kom med løsninger på at lokalisere p-pladser, på affaldssortering, bedre udnyttelse af offentlige bygninger, eventkoordination og registrering af borgernes sundhedsoplysninger. Alt sammen forslag, der tog afsæt i et af weekendens fire opgavespor; forbedret sundhed, højere livskvalitet, forbedret mobilitet og bæredygtighed.

Smart City Challenge blev lavet i et samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og det Naturfaglige Fakultet på Københavns universitet.

Vinderne får nu adgang til at videreudvikle deres ide i samarbejde med Science Innovation Hub, som er en enhed under Københavns Universitet, der professionaliserer studerende forretningsideer.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Sådan tjener du penge på nettet

Isbjørne boltrer sig i isblokke